avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in perioada cm incapacitate cod 03
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in perioada cm incapacitate cod 03

Buna ziua,
Am un salariat care s-a angajat in 11.03.2016 si s-a accidentat in 18.04.2016 deci are 27 de zile lucrate.
Dupa perioada de CM cod 03 de 183 de zile cand i-a incetat CIM in baza Deciziei medicale cu invaliditate Gr.I angajatorul cf. modificarii Codului Muncii ar trebui sa-i acorde C.O. pentru perioada lucrata si pe perioada de C.M. invaliditate.
Este corect sa-i acorde contravaloarea a 12 zile CO ca si alte venituri?
Doresc sa stiu care ar fi baza de calcul ptr. aceste 12 zile de C.O. avand 15 zile lucrate in Martie si 12 zile in Aprilie restul pana in 18.10.2016 medical.
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 22 Noiembrie 2016
Nu aveti cum sa-i achitati c/v zilelor de CO decat daca inceteaza c.i.m. sau solicita efectuarea acestora si plata indemnizatiei de CO.

Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna yryss yryss conform legilor in vigoare concediul de odihna se calculeaza ca medie a veniturilor pe ultimele 3 luni. dar in cazul in care salariatul care a luat banii in ... (vezi toată discuția)
Pontaj si plata c.o in zilele de sambata ataela1 ataela1 Am angajati cu CIM cu timp partial de lucru (4 ORE/ZI) care lucreaza de marti pana sambata inclusiv,avand liber duminica si luni. Daca solicita ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru 1/2 norma pisi@yahoo.com pisi@yahoo.com De cate zile de concediu beneficiaza o persoana angajata cu 1/2 norma? (vezi toată discuția)