avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul concediu de odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul concediu de odihna

conform legilor in vigoare concediul de odihna se calculeaza ca medie a veniturilor pe ultimele 3 luni.
dar in cazul in care salariatul care a luat banii in avans pt indemnizatia de concediu se afla in concediu medical in luna cand trebuia sa efectueze acel concediu de odihna, care va fi media veniturilor in situatia in care el va in c.o. in luna urmatoare concediului medical?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 13:04, 5 August 2016
Media se calculeaza cu salariul de baza si sporurile realizate in cele 3 luni anterioare. Nu se ia in calcul indemnizatia de concediu medical.
Avansul pentru CO se va scadea in luna in care este pontat in C O.

Codul muncii:

ART. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj si plata c.o in zilele de sambata ataela1 ataela1 Am angajati cu CIM cu timp partial de lucru (4 ORE/ZI) care lucreaza de marti pana sambata inclusiv,avand liber duminica si luni. Daca solicita ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna tory_bei tory_bei 1.Cum se calculeaza corect concediul de odihna? Media ultimelor trei luni sau luna cea mai avantajoasa pt salariat din ultimele 3? 2.Daca in luna decembrie ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna thanya thanya Pe 5 noiembrie 2013 am schimbat locul de munca, am avut dreptul la 3 zile C.O. in decembrie, ore suplimentare 32 (decembrie), va rog sa-mi spune-ti rest plata ... (vezi toată discuția)