1.Cum se calculeaza corect concediul de odihna? Media ultimelor trei luni sau luna cea mai avantajoasa pt salariat din ultimele 3?
2.Daca in luna decembrie s-a marit salariul si in ianuarie se ia concediu se calculeaza la salariu afferent lunei decembrie sau medie ale lunilor octombrie,noiembrie, decembrie?
3. Daca se ia C.o. fractionat 15 zile in ianuarie si 15 in martie cum se caculeaza?
1. Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
2. Se ia in considerare lunile octombrie, noiembrie, decembrie.
3. Pentru luna ianuarie : Se ia in considerare lunile octombrie, noiembrie, decembrie.
Pentru luna martie : Se ia in considerare lunile decembrie, ianuarie si februarie.
1. Daca salariul s-a marit in decembrie nu se mai respecta art.150 al.1deoarece daca se face media pe trei luni indemnizatia C.O. o sa fie mai mica decat salariul prevăzut în contractul individual de muncă .
2.Pt. martie nu se ia februarie decembrie si noiembrie, deoarece in ianuarie nu a muncit decat 5 zile si15 a fost C.O.
Legea este clara si nu lasa loc de interpretari ... Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Si aceasta prevedere cum se alpaca in acest caz
1. Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de munca.
Facandu-se media pe trei luni(oct+nov.+dec.) imi iese indemnizatia de concediu mai mica decat salariul care l-am luat in decembrie, deoarece de la 1 decembrie s-au marit salariile .
Concediu de odihna
thanya
Pe 5 noiembrie 2013 am schimbat locul de munca, am avut dreptul la 3 zile C.O. in decembrie, ore suplimentare 32 (decembrie), va rog sa-mi spune-ti rest plata ... (vezi toată discuția)