avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alipire 2 terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alipire 2 terenuri

buna ziua,va rog mult ajutati-ma cu un raspuns:detin impruna cu sotu 2 terenuri pe care le-am girat impreuna pentru un credit pe 10ani necesar firmei la care el este asociat unic.Pe aceste terenuri s-a construit o hala cu bani de la banca iar noi ne-am despartit,nu inteleg acum dupa 3 ani de ce imi cere sa fiu de acord cu alipirea terenurilor(el spune ca ptr. banca).
Nu imi este clar? eu pierd terenu prin alipirea asta,am impresia ca vrea sa il treaca firmei lui.
va multumes astept re.
V-ati despartit cum? Ati divortat, fara insa sa faceti si partajul bunurilor comune? Daca da, inseamna ca sunteti coproprietari ai terenurilor si atunci nu se poate face alipirea fara semnatura dvs. (sau procura din partea dvs. in acest scop). Este foarte posibil ca banca sa ceara intabularea constructiei (halei) si realizarea unui singur corp de proprietate, ceea ce presupune si alipirea terenurilor. Nu pierdeti terenurile prin alipire, pur si simplu din doua loturi mici se face unul mare. De asemenea, nici nu poate fi "trecut" firmei, schimbarea proprietarului de poate numai printr-un act de instrainare (vanzare cumparare, donatie etc.).
multumesc de raspuns,
am inteles suntem despartiti fara partaj
Vasilica58 a scris:

[...]iar noi ne-am despartit,nu inteleg acum dupa 3 ani de ce imi cere sa fiu de acord cu alipirea terenurilor(el spune ca ptr. banca).
Nu imi este clar? eu pierd terenu prin alipirea asta,am impresia ca vrea sa il treaca firmei lui.

Acordul dumneavoastră este necesar pentru că sunteţi coprorpietar pe acele terenuri.

După cum a spus şi colega mai sus, nu trebuie să vă faceţi griji, nu pierdeţi dreptul de proprietate prin alipire, doar că în loc de două terenuri, ca entităţi diferite, va fi un singur teren, ca o singură entitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Execut de banca Vasilica58 Vasilica58 buna ziua,sotu detine o firma (asociat unic) si are un credit la banca pentru firma care este acoperit 140% cu bunurile firmei si bunurile personale ale ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptate? - extindere pe teren ipotecat suspiciosul suspiciosul Atat eu cat si sora mea am primit cate un lot de teren.Sora mea a girat cu terenul la banca si si-a achizitionat un apartament.Eu vreau sa fac o extindere pt. ... (vezi toată discuția)
Problema alipire terenuri! BalacGeorge BalacGeorge Bunica mea cu 2 frati ai ei adica 3 in total au un teren mostenit, pentru care s-a facut succesiune si exista o hotarare judecatoreasca def si irevocabila. ... (vezi toată discuția)