avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pivnita este proprietate comuna sau proprie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pivnita este proprietate comuna sau proprie

apartamentul l-am primit din demolare casei in anul 1981 si l-am cumparat prin legea 112.deci de 30 de ani stau in acest bloc si am fost a doua persoana mutata.subiectul este pivnita mea care in anul 1981 mi-am ales spatiul care si pina astazi il detin.
intrebare:seful de scara ma anuntat ca vrea sa intre in toate pivnitele sa controleze curatenia, dar ma gindesc ca in pivnita mea este treaba mea si eu fac curatenia aferenta, dinsii sa faca pe holul pivnitelor.ma poate obliga sa le dau voie sa intre in pivnita mea sau nu.
intrebare:este proprietatea mea dupa 30 de ani sau nu pivnita.(uzucapiunea de 30 de ani).
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 16:40, 7 Mai 2011
De vreme ce precizati ca mi-am ales spatiul ,acesta reprezinta parte comuna care nu intra sub incidenta dispozitiei invocate de dvs
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
goe_07, utilizator
Numai daca este inscrisa in CF este proprietatea dumneavoastra. Unele blocuri au pivnita construita odata cu blocul si cu functia bine definita. Cit despre verificarea curateniei, se face probabil pentru a se evita aparitia insectelor si rozatoarelor daunatoare. Cum probabil nu aveti nimic de ascuns, laudati-va cu curatenia spatiului detinut.
Practic problema dv este daca pivnita respectiva poate fi dobandita prin uzucapiunea de 30 de ani
Parerea mea este ca da, insa doar daca sunt intrunite toate conditiile cerute pentru uzucapinea de 30 de ani:continua, netulburata, neintrerupta, publica, si sub nume de proprietar.
Daca partile comune sunt folosite insa doar cu acordul tacit al celorlalti colocatari, parerea mea este ca nu se poate pune in discutie dobandirea proprietatii prin uzucapiune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
ContSters61634, utilizator
Precizarea autorului este suficinta pentru a proba statutul spatiului "mi-am ales spatiul",precizare care dovedeste teminic ca acesta este parte comuna si a fost ocupat succesiv de catre proprietarii mutati in imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu comun sau cu alta destinatie ? cirnu72 cirnu72 Omul de serviciu refuza sa faca curat in uscatoarele blocului ( 2 la numar la parter si etajul patru ) intr-un bloc cu 4 etaje fara balcoane. Intrebata ... (vezi toată discuția)
Copertina fatada imobil bubus bubus Buna ziua , Detin un spatiu comercial la parterul unui imobil, P+1+ mansarda,. Cu vreo 15 ani in urma am instalat o copertina pe toata latimea spatiului ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ELuminita ELuminita Buna seara, Mama mea a folosit timp de 56 de ani, cu aprobarea tacita a blocului, un spatiu comun pe care l-a folosit ca bucatarie ( a zugravit, a pus ... (vezi toată discuția)