avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copertina fatada imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copertina fatada imobil

Buna ziua ,

Detin un spatiu comercial la parterul unui imobil, P+1+ mansarda,.

Cu vreo 15 ani in urma am instalat o copertina pe toata latimea spatiului comercial dar care acopera si accesul spre culoarul comun care duce spre celelalte proprietati din imobil dar care imi permite si mie accesul spre curtea din spate unde detin o anumita suprafata in indiviziune.

Problema este ca la data montarii copertinei am avut acordul verbal al colocatarilor .

Acum , dupa atatia ani , unul din locatari a facut plangere penala pentru scurtarea copertinei astfel incat sa nu acopere si usa de acces spre celelate proprietai , desi aceasta copertina a constituit tot timpul un element de protectie la intemparii ( praf , ploaie sau caderi de zapada) .

In plus , am asigurat mereu curatenia atat in fata spatiului comercial dar si in dreptul usii/caii de acces.

Ce argumente / temei legal pot invoca pentru a nu "scurta " copertina asa cum cere un locatar.

Mentionez ca nu exista obiectiuni din partea primariei/ comisiei de urbanism , etc. In prezent , in imobil mai functioneaza spatiul comercial proprietatea mea si mai locuieste doar un colocatar. Toti ceilalti nu locuiesc acolo si nici nu isi dau silinta pentru buna intretinere a imobilului.

Cu stima.

Cel mai recent răspuns: bubus , utilizator 07:39, 29 Octombrie 2015
Nu este o problemă penală, montarea unei copertine pe fațada comună prin urmare în mod categoric va fi respinsă plângerea , problema fiind una civilă în sensul că d-voastră va trebui să desființați acea copertină pusă fără acceptul tuturor proprietarilor, Fațada blocului este parte comună și din această cauză vă trebuie ACORD AUTENTIC(la notariat) , în scris, deci, din partea tuturor proprietarilor. Acordul verbal nu înseamnă nimic. Amendă nu poate să vă dea dar veți fi obligat să o dați jos.
Multumesc pentru raspuns!
Totusi nu poate fi invocata tardivitatea actiunii ?
Nu. Dacă ace copertină ar fi avut vechimea de 30 ani de când a fost amplasată atunci intervenea dobândirea prin uzucapiune a servituții dar în cazul d-voastră nu sunt acești 30 de ani și prin urmare vă poate obliga să o dați jos. Eventual solicitați din nou acceptul tuturor proprietarilor iar în privința celui care nu dorește să dea acest accept- o acțiune în instanță- obligația de a face.
Ok , va multumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copertina ultimul etaj danabarbu danabarbu Gheata formata pe acoperisul copertinei de la ultimul etaj, a cazut pe unitatea exterioara a unui aparat de aer conditionat de la un etaj inferior si l-a ... (vezi toată discuția)
Daune produse de elemente ale partilor comune Almaris Almaris Exista in legea 230/2007 urmatorul articol: Art. 17 ''Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau ... (vezi toată discuția)
Partile comune ale unui bloc(asociatie de locatari) danabarbu danabarbu Buna ziua, Cf. art 3 din Legea 230/2007 \"partile comune dintr-un condominiu care nu sunt apartamente/spatii cu alta destinatie\" Intrebarea mea: copertina ... (vezi toată discuția)