avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de un avocat care sa se ocupe cu incheierea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de un avocat care sa se ocupe cu incheierea casatoriei intre un cetatean roman si unul strain

vreau sa ma casatoresc cu un cetatean indian si nu inteleg exact ce acte imi trebuiesc de exemplu certificatul de cutama ce inseamna?
oricum as dori sa se ocupe un avocat de acetele casatoriei ca nu cred sa reusesc singura de accea cine este disponibil va rog ajutati-ma .
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 19:21, 7 Mai 2011
Poate "cautama"; Cutama nu este in DEX .Cautama da consultati este in legatura cu fotografii date de indentitate etc,,contacte. Mergeti la ambasada indiana si va interesati de aceasta problema..Succes si casa de piatra..
va multumesc daca sunteti avocat si ma poti ajuta va rog din tot sufletul ca nu stiu cum o sa scot la capat
nu este cauta ma ci cutama certificat de cutama
Eliberarea Certificatelor de cutuma

Cetatenii romani a caror nastere s-a inregistrat la primaria unei anumite localitati, care doresc sa incheie casatorii in strainatate si carora li se solicita prezentarea unui document, eliberat de oficiile de stare civila, care sa ateste faptul ca nu sunt casatoriti, se pot adresa primariei localitatii respective cu o cerere scrisa.

Acte necesare
cerere scrisa;
actul de identitate in original si copie xerox;
copie de pe certificatul de nastere;
timbru fiscal, in valoare de 7000 lei.

In lipsa persoanei in cauza ( in vederea eliberarii certificatului de cutuma), pe langa actele aratate mai sus, solicitantul va prezenta
o procura speciala de reprezentare la primaria locala

Procura se legalizeaza de catre:
un notar public din Romania,
fie de oficiile diplomatice ale Romaniei din tara de resedinta a solicitantului;
sau intocmite de notari publici straini si supralegalizate, conform Conventiei de la Haga din 5 octombrie 1961 la Tribunalul din localitatea de domiciliu din strainatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat de celibat ema05 ema05 Va rog cu respect sa ma lamuriti in legatura cu doua aspecte. Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si mi s-au cerut un certificat de cutuma si unul ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatelor sau extraselor de pe actele de casatorie eliberate de autoritatile straine Ares-3 Ares-3 [b]Acte necesare:[/b] -cererea de transcriere adresată primarului localităţii în raza căreia îşi are domiciliul solicitantul; ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii si casatoriei din strainatate, in romania claudymaria claudymaria sunt cetatean roman casatorita de 5ani cu un spaniol si avem o fetita de 1 an .cum procedez ptr. a o inregistra in evidenta populatiei in Romania.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)