avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pe datorie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pe datorie

Buna,as avea nevoie de ajutor in urmatorul caz:detin un magazin mic in provincie si,asa cum se obisnuieste am dat marfa la un vecin pe cont sau pe datorie cum se mai spune.As vrea sa stiu daca mai pot recupera suma pe care el mi-o datoreaza,eu avand nenumarati martori ca in interval de doua luni i-am dat marfa din magazin,el urmand sa mi-o plateasca la salar,numai ca de doi ani de zile ma tot amana si cred ca nu mai vrea sa-mi de-a banii...Este vorba de 1660 ron...In afara de oamenii care stiu si au vazut ca i-am dat pe datorie nu am alte dovezi...As vrea sa-l dau in judecata sa-mi recuperez acei bani dar intai as vrea sa stiu daca am vre-o sansa,sa nu mai angajez un avocat si sa mai pierd si alti bani cu un proces in care nu stiu daca am sanse sa-l castig.Va multumesc mult de tot celor care ma v-or ajuta cu un sfat bine documentat!!
Cel mai recent răspuns: emiliano zapata , utilizator 11:11, 26 Mai 2011
Intentati o actiune civila in 'pretentii' si probe martorii de care va puteti folosi.
Dar cand ati dispus sa-i dat marfa nu l-ati trecut la condica unde sa semneze si sa-i luati si datele din BI/Ci sau alt act de indetitate???:((
Pai si dumneavoastra i-ati tot dat asa, pana a ajuns la suma asta? Cred ca numai dumneavoastra va tineati evidenta caci la el nu e nimic. Frate, frate dar branza-i pe bani.
emiliano zapata a scris:

detin un magazin mic in provincie si,asa cum se obisnuieste am dat marfa la un vecin pe cont sau pe datorie cum se mai spune.As vrea sa stiu daca mai pot recupera suma pe care el mi-o datoreaza

sanse mici...n-ati ales bine "clientu'"...
vanzarea "pe caiet" (cu siguranta asa lucrati) e si interzisa...
riscati amenda mare (garda, politie) daca se descopera "caietu'" (n-aveti documente de iesire marfa, neinregistrare venituri, probleme la casa de marcat, etc, etc...)
... n-aveti metode legale de recuperare suma...
mai incercati "cu vorba", cu "batutu' obrazului"...
Pentru sume mai mari de 250 lei nu se admite proba cu martori. Incercati sa-l faceti sa recunoasca in scris ca va datoreaza suma respectiva si de abia dupa aceea il puteti da in judecata.
Amenintati-l ca il dati in judecata daca nu face o intelegere scrisa, prin care se obliga sa va plateasca suma de ..... pana la data de .... (sau in rate).
Acest inscris va serveste ca recunoastere de datorie. Daca nu respecta datele de plata il dati in judecata.
Va multumesc mult tuturor...asa este in lumea aceasta:ti-e mila de oameni si in loc de recunostinta primesti "palme",asta este numai D-zeu mai poate schimba lumea aceasta!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune??? emiliano zapata emiliano zapata Buna,as avea nevoie de ajutor in urmatorul cazetin un magazin mic in provincie si,asa cum se obisnuieste am dat marfa la un vecin pe cont sau pe datorie ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie clienti ANAFNAFA ANAFNAFA Am fost inselat ,fiind credul din fire ,am dat pe datorie marfa din magazin ,acum vreau sa recuperez datoria prin urmatoarea metoda : Scot pe un A4 un afis pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie ''pe cont'' emiliano zapata emiliano zapata Buna,a-s vrea sa stiu daca am dat marfa din magazin,cum se obisnuieste pe la tara,iar respectivul nu mai vrea sa-mi plateasca(fiind vorba de 20 mil. vechi),am ... (vezi toată discuția)