avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Urgent am nevoie de lamuriri pentru mai multe probleme ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Urgent am nevoie de lamuriri pentru mai multe probleme legate de PFA

Buna seara,

Sunt PFA din anul 2006, nu am mai avut nici o activitate pe PFA de la inceputul anului 2009.Putinele facturi care le-am avut mereu pe Pfa au fost in strainatate, drept pentru care contabila mea mi-a depus mereu declaratia 200 pana pe data de 16 mai.Rugamintea mea este daca ma puteti ajuta, cum anul acesta trebuie sa depun singura declaratia anuala in luna mai nu stiu cum si cat pot sa declar minim avand in vedere ca pe anul 2010 nu am avut nici un fel de activitate, incasare sau orice altceva pe PFA. Pot sa depun declaratia online?
Deasemenea am o mare problema cu aceste acte de PFA pentru ca nu mai am activitatea de aproape 2 ani pe ele, nu am nici serviciu acum, urmeaza luna aceasta sa nasc o fetita si foarte mult as vrea sa le inchid dar nu sunt in tara si nu stiu care este procedura si cum sa fac de la distanta avand in vedere ca, casa de pensii imi calculeaza mereu mereu datorii cu toate ca nu mai am nici un venit, iar la registrul comertului am vazut ca a fost radiat cum ar venii sediul, in 2010.
Dati cuiva o procura autentica sa radieze PFA-ul, dar sa tineti minte ca si "inchiderea" lui nu va scuteste de datoriile acumulate...ele curg si acumuleaza dobanzi, etc.etc.
Si eu am inchis P.F.A., in registrul comertului se radiaza din cauza nedepunerii actelor noi din 2010 dar tot trebuie umblat, atat la registru cat si fa finante, platesti amenzi ptr nedepunere acte la finante, platesti datoriile, depui actele ce ti le cere, faci o gramada de deplasari de la o institutie la alta, si apoi poate scapi...
Daca nu esti in tara trebuie sa trimiti o procura si cineva care are nervi de otel si timp..
Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa suspendat, reactivat automat de registrul comertului, anaf cere declaratii gorjdesign gorjdesign Buna ziua, In 2015 am suspendat un PFA. Atunci citisem ca dupa 3 ani daca nu il reactivez se radiaza automat. Va rog, daca aveti un articol referitor la ... (vezi toată discuția)
Am un pfa deschis in 2018 pentru care nu am mai depus declaratii anuale Bwjy Bwjy Buna ziua! Am un PFA deschis in 2018. A fost deschis si dupa lasat in voia sortii. Nu am nici un venit pe el. Intre timp am uitat de firma si nu am declarat ... (vezi toată discuția)
Bilant, doar online? bandi2 bandi2 buna. eu am avut un magazin,si am suspendat activitatea de 1 an. contabila imi depunea bilantul pe 0. inteleg ca din iunie,nu se mai poate depune decat online, ... (vezi toată discuția)