avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA suspendat, reactivat automat de Registrul ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA suspendat, reactivat automat de Registrul Comertului, ANAF cere declaratii

Buna ziua,

In 2015 am suspendat un PFA. Atunci citisem ca dupa 3 ani daca nu il reactivez se radiaza automat. Va rog, daca aveti un articol referitor la aceasta lege .

In 2022 am aflat ca PFA-ul s-a activat automat in loc sa se radieze automat.
Am fost la registrul comertului si mi-au zis ca "situatia e in aer" si ca singura solutie este sa o radiez. Nu au vrut sa imi dea nici un act pentru perioada 2018-2022. Am radiat-o atunci in 2022.

Acum Anaf-ul imi zice ca ei nu au primit nimic referitor la perioada de suspendare 2018-2022 si ca sa vin sa depun declaratiile pe norma de venit si sa platesc acele taxe. Si ca incepand de anul viitor o sa imi impuna automat pe 2019.

Cum sa procedez ? Exista castig de cauza, vreun avocat din Targu Jiu dispus sa afle mai multe si sa preia cazul ?
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:32, 7 Iulie 2023
Se radiaza automat de la Registrul comertului, nu de la finanțe. Acolo, în toate cazurile de radiere trebuie depusa ultima declaratie unica de închidere a respectivei entități.
Se radiaza automat de la Registrul comertului, nu de la finanțe. Acolo, în toate cazurile de radiere trebuie depusa ultima declaratie unica de închidere a respectivei entități.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare sau radiere pfa norma de venit alex16css alex16css Buna ziua. Urmeaza sa plec din tara pe o perioada nedeterminata si doresc sa inchid sau sa suspend PFA. Exista o perioada maxima pe care PFA se poate ... (vezi toată discuția)
Am un pfa deschis in 2018 pentru care nu am mai depus declaratii anuale Bwjy Bwjy Buna ziua! Am un PFA deschis in 2018. A fost deschis si dupa lasat in voia sortii. Nu am nici un venit pe el. Intre timp am uitat de firma si nu am declarat ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa GOG STELIAN GOG STELIAN La inchiderea PFA este obligatoriu plata impozitelor catre finante sau acestea se pot plati si dupa inchidere (vezi toată discuția)