avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am un PFA deschis in 2018 pentru care nu am mai depus ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am un PFA deschis in 2018 pentru care nu am mai depus declaratii anuale

Buna ziua! Am un PFA deschis in 2018. A fost deschis si dupa lasat in voia sortii. Nu am nici un venit pe el. Intre timp am uitat de firma si nu am declarat pana acum nicaieri inactivitatea acesteia. Acum doresc sa radiez firma dar intrebarea este daca voi primi amenzi pentru nedeclararea inactivitatii la anaf si in caz ca da, voi putea dovedi ca nu am avut nici o incasare pe firma respectiva?
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:10, 21 Septembrie 2020
Nu pentru nedeclararea inactivitatii veti fi penalizat ci pentru nedepunerea declaratiei unice anuale la termen pentru inchiderea anului 2018. Aceasta declaratie trebuia depusa in prima parte a anului 2019 si trebuia sa fi continut doar totalul cheltuielilor facute in 2018 (macar cele cu infiintarea pfa de la registrul comertului si cu achizitia registrelor necesare) daca scrieti ca nu ati desfasurat activitate cu incasare de venit pe pfa de la iniintare. Mergeti la inpectorul de la finante din orasul dumneavoastra si vedeti ce va recomanda si numai dupa aceea la registru comertului cu actele in original de la infiintare, pentru radierea pfa.
Dupa ce veti obtine de la registrul comertului certificatul constatator cu radierea pfa, iar trebuie sa depuneti declaratia unica pentru aceste cateva luni din 2020 in care ati figurat ca ati avut acest pfa si in care declaratie completati doar partea de cheltuieli cu ce bani cheltuiti conform documentelor contabile, cu radierea pfa.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac pentru a radia un pfa? Valentin2019 Valentin2019 Tin sa mentionez ca PFA ul a fost înființat in data de 07.02.2018 si nu a fost înregistrat la ANAF , și pe PFA nu s-a făcut nici o tranzacție ... (vezi toată discuția)
Un pfa deschis din 2018 fără declarații depuse sabinasb01 sabinasb01 Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Un PFA deschis din 2018 cu contract de colaboare si incasari lunare de 2 ani. In aceasta perioada nu au fost depuse ... (vezi toată discuția)
Pfa suspendat, reactivat automat de registrul comertului, anaf cere declaratii gorjdesign gorjdesign Buna ziua, In 2015 am suspendat un PFA. Atunci citisem ca dupa 3 ani daca nu il reactivez se radiaza automat. Va rog, daca aveti un articol referitor la ... (vezi toată discuția)