avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce trebuie sa fac pentru a radia un PFA?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce trebuie sa fac pentru a radia un PFA?

Tin sa mentionez ca PFA ul a fost înființat in data de 07.02.2018 si nu a fost înregistrat la ANAF , și pe PFA nu s-a făcut nici o tranzacție vanzare/cumpărare.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:37, 28 Martie 2019
Nu conteaza ca pe PFA nu s-a făcut nici o tranzacție vanzare/cumpărare. Aveti toate acele cheltuieli cu infiintarea lui pentru care trebuia sa fi pastrat toate facturile, bonurile fiscale si chitantele si sa le treceti in registrul jurnal de incasari si plati pentru anul 2018.
Acum mai intai mergeti la registrul comertului cu toate actele in original primite la infiintarea pfa-ului, pentru a completa acolo un formular de radiere. Dupa cateva zile dupa ce primiti de la ei de la ghiseu hotararea, veti depune si la finante declaratia unca in care in prim aparte veti completa inchiderea anului 2018 (in care, pentru ca veti avea doar cheltuieli, va aparea ca ati inchis anul cu pierdere) si in partea a doua, aceea care se refera la anul 2019, veti completa situatia pentru cele cateva luni din 2019 cu acele cheltuieli facute cu inchiderea pfa si bifati si radierea de la data de...... care apare pe hotararea de la registrul comertului.
Depunere declaratei unice se face doar prin internet folosind contul personal deschis cu nume si cnp pe spatiul privat virtual, in maxim 30 de zile de cand obtineti hotararea de la registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un pfa deschis in 2018 pentru care nu am mai depus declaratii anuale Bwjy Bwjy Buna ziua! Am un PFA deschis in 2018. A fost deschis si dupa lasat in voia sortii. Nu am nici un venit pe el. Intre timp am uitat de firma si nu am declarat ... (vezi toată discuția)
Declaratie inchidere intrep. indv. CrissG9 CrissG9 Buna ziua, As avea si eu cateva intrebari. 1. Daca inchid o ii ce declaratii trebuie depuse ? 2. Am observat ca in declaratia unica, apare doar estimativ ... (vezi toată discuția)
Stoc de marfa la pfa radiat din oficiu de onrc ROMANLOREDAN ROMANLOREDAN Un PFA radiat din oficiu de catre ONRC la data de 18.03.2019 are stoc de marfa, ba mai mult a mai si vandut din stoc cateva zile pana a aflat de radiere. ... (vezi toată discuția)