avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Un PFA deschis din 2018 fără declarații depuse
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Un PFA deschis din 2018 fără declarații depuse

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie.
Un PFA deschis din 2018 cu contract de colaboare si incasari lunare de 2 ani. In aceasta perioada nu au fost depuse declaratiile si nu au fost achitate taxele.
Cum se poate solutiona?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Titularul pfa-ului trebuia sa fi depus declaratia unica din anul 2019 încoace, pentru fiecare an (2018 și urmatorii) și sa aibă completat și registrul unic de încasări și plăti, atât cu veniturile încasate cât și cu cheltuielile platite pe fiecare an, conform datelor din documentele justificative ale încasărilor și plăților.
Separat veți îndosaria aceste documente.
Veți folosi modelul declarației unice în vigoare pentru fiecare din acei ani. E posibil sa va alegeți cu amenda pentru nedepunerea la timp a acelor declarații și cu penalități de întârziere pentru sumele reprezentând impozit pe venit datorat pentru pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile întreprindere individuală djszabi djszabi Buna ziua, Recent am înființat o întreprindere individuală principală activitate 9001 - Sonorizare evenimente spectacole și va trebui să plătesc ... (vezi toată discuția)
Mi-am facut pfa in domeniul web cam. malina111 malina111 Mi-am facut pfa in domeniul web cam , dar nu stiu ce trebuie facut mai departe ,an inteles ca trebuie sa depun o declaratie la anaf ? si trebuie sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Am un pfa deschis in 2018 pentru care nu am mai depus declaratii anuale Bwjy Bwjy Buna ziua! Am un PFA deschis in 2018. A fost deschis si dupa lasat in voia sortii. Nu am nici un venit pe el. Intre timp am uitat de firma si nu am declarat ... (vezi toată discuția)