avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solutie: respinge actiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solutie: respinge actiunea

Buna ziua.
In cursul anului trecut am avut un accident cu motocicleta. Am intrat in intersectie pe culoarea verde a semaforului lovindu-ma de o masina care intrase in intersectie pe culoarea rosie. Am cerut daune materiale societatii de asigurari,la care avea asiguarare vinovata, iar aceasta mi-a oferit doar 2400 ron (acesta suma reprezentand 75 % din valoarea motocicletei la momentul producerii accidentului, pe care acestia au stabilit-o in mod arbritrar si anume in valoarea de 800 euro - dintrun anunt facut de mine pe internet in urma cu 2 ani; eu ramanand cu 2400 ron si epava). Am facut un deviz, el este de 8700 ron. Eu am cerut in instanta societatii sa-mi repare motocicleta sau in subsidiar sa primesc 75% din valoarea devizului. Dupa un an de judecata, judecatorul imi respinge cererea , imi respinge actiunea. Ce imi sugerati sa fac in continuare?. Nu mi se pare normal ca cineva sa iti distruga un bun material si sa scape. Eu in momentul de fata nici nu pot sa-mi repar motocicleta cu suma cu care am fost despagubit.
Cel mai recent răspuns: SergiuUigres , utilizator 21:21, 7 Mai 2011
intai de toate trebuie sa vedeti motivarea instantei de fond cu privire la solutia pronuntata si mai apoi sa o atacati cu recurs.
expertiza la fond nu s-a facut? pe ce baza a respins instanta actiunea dvs? va sugerez sa faceti recurs.
Buna ziua.
Multumesc de promptitudine.
Motivarea instantei de fond cu privire la solutia pronuntata nu am vazut-o inca (s-a dat in 28.04.2011, trebuie sa ajunga si acasa prin posta sau trebuie sa merg la judecatorie?). Am inteles ca recursul se poate face in termen de 15 zile,deci am timp pe saptamana viitoare; inca o intrebare :taxa de timbru trebuie platita din nou cand se face recurs? (intreb asta deoarece am platit o taxa de timbru la inceputul procesului)
O seara buna in continuare!
hotararea vi se comunica prin posta, la domiciliul indicat in actiune. de obicei dureaza cel putin o luna pana se redacteaza si vi se comunica. daca trece un timp mai indelungat va puteti adresa arhivei in vederea eliberarii hotararii.
termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotararii motivate iar taxa de timbru aferenta acestei cai de atac este jumatate din cat ati platit in fata instantei de fond, deci la introducerea actiunii.
Buna, din nou,
Va mai deranjez cu o ultima intrebare.
In cazul in care fac recurs, iar actiunea mea nu va avea sorti de izbanda nici a doua oara, avocatul celeilalte parti (al societatii de asigurari,cu care ma judec ) ar putea cere cheltuieli de judecata? (si daca da, pentru toata durata proceului?)pana acuma nu stiu sa fi cerut , spun asta deoarece am fost si am citit dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in ceata... ajutati-ma!.... alex9ys alex9ys Domnii mei, Am fost dat in judecata de un domn, care imi cerea plata a 120 000 lei Ron... Instanta i-a fixat domnului in cauza o taxa de timbru in valoare de ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Reclamanta - persoana fizica , initiaza o cerere de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vinzare -cumparare imobil. Cererea este incadrata de ... (vezi toată discuția)
Cerere dauna rca respinsa la omniasig onulescualex onulescualex Respingere dosar dauna Omniasig Buna ziua si la multi ani tuturor pe 2017! Postez pe acest forum in legatura cu o speta. In data de 29.09.2016 am avut un ... (vezi toată discuția)