am o asociatie nonprofit infintata de 40 de zile cu 3 membri(fondatori) ,nu are cenzor si nici nu a avut activitate, si as vrea sa o lichidez
as vrea sa stiu care e cea mai ieftina alegere:
-sa apelez la un lichidator judiciar (cam cat ar costa?)
-sa ne dam demisia toti si sa o lasam asa (daca merge?)
-sau sa depunem pe fiecare an la fisc activitatea asociatiei (cand se depun ? o data la 3 luni sau la sfarsit de an,,daca nu are activitate?)
-sau sa o vand (dar cui? si daca nu e serios omu?)
Incercati sa atrageti cativa membrii care sunt interesati sa activeze si sa duca ei mai departe activitatea asociatiei iar cei trei membrii fonfatori raman acolo doar cu numele, nu se mai implica in activitatea curenta si participa daca doresc doar la adunarile generale anuale.
Dizolvarea si lichidarea asociatiei se face conform OG 26/2000 si prevederilor statutare.
Nu aveti cum sa radiati asociatia din Registrul asociatiilor fara numirea unui lichidator.
Asociatia se poate dizolva prin hotararea adunarii generale. In termen de 15 zile de la data sedintei de dizolvare, hotararea adunarii generale se depune la judecatoria din raza teritoriala unde isi are sediul, pentru a fi inscrisa in Registrul asociatiilor si fundatiilor.
Apoi, adunarea generala va numi lichidatorii , sub sanctiunea lipsirii de efecte juridice a hotararii de dizolvare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Desfiintare ong
Alexx15
Buna ziua!
Sunt membru fondator al unei Asociatii non-profit si doresc sa o inchid, atat eu cat si ceilalti 2 membri.
Va rog sa imi spuneti daca, pe langa ... (vezi toată discuția)