Am infiintat un CAR IFN conform legii 26/2000 Am depus la judecatorie nu in termen legal de 15 zile hotararea Adunarii generale de dizolvare Activitatea era pe zero dar nu am numit un lichidator neavand posibilitatea sa l platim Judecatoria ne a respins actiunea si ptr ca nu am avut lichidator si ptr ca nu am depus in termen de 15 zile Ce putem face sa intram in legalitate in conditiile in care nu mai avem activitate de 5 luni
Potrivit OG 26/2000, in cazul dizolvării prevăzute de art. 57, lichidatorii vor fi numiți de către adunarea generală, sub sancțiunea lipsirii de efecte juridice a hotărârii de dizolvare.
art.57
Asociația se poate dizolvă și prin hotărârea adunării generale. În termen de 15 zile de la data ședinței de dizolvare, hotărârea adunării generale se depune la judecătoria în a cărei circumscripție își are sediul, pentru a fi înscrisă în Registrul asociațiilor și fundațiilor.
In speta, va trebui sa gasiti /numiti un lichidator.
e treaba conducerii sa gaseasca resurse pentru a acoperi cheltuielile de desfiintare inclusiv plata lichidator. Daca nu reuseste, poate merge pe insolvabilitate si dizolvare judecatoreasca din acest motiv, insa trebuie sa poata dovedi conducerea ca nu i se poate imputa o culpa pentru ca asociatia a ajuns in asa o situatie, altminteri, daca au culpa in asta, conform legii membrii consiliui director raspund personal si solidar si fata de asociatie si fata de terti si atunci li s-ar putea lor imputa costurile.....
Desfiintare ong
Alexx15
Buna ziua!
Sunt membru fondator al unei Asociatii non-profit si doresc sa o inchid, atat eu cat si ceilalti 2 membri.
Va rog sa imi spuneti daca, pe langa ... (vezi toată discuția)
Dizolvare asociatie
madi1206
Buna ziua!
Am o asociatie non profit pe care doresc sa o radiez.
In baza art 57 din OG 26/2000 se dizolva prin hotararea adunarii generale. AG trebuie sa ... (vezi toată discuția)