avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act notarial

As vrea sa cumpar o masina de maturat de la o persoana fizica care a cumparat-o din talcioc . Ce acte trebuie la notar?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:13, 8 Mai 2011
Actul vanzatorului privind provenienta,,,daca este de furat??? Veti fi pus intr-o situatie jenanta..!!:(
Vanzatorul meu sustine ca a cumparat masina de maturat din talcioc si ca nu a intocmit nici un fel de act de vanzare-cumparare pt ca nu se inmatriculeaza si nici nu se inregistreaza fiscal.
Penjtru bunurile mobile ca in cazul acesta nu este necesara intocmirea de acte de vanzare=-cumparare .Simpla posesie valoreaza proprietate. Numai daca e nevoie sa se inregistreze la politie pentru ca va circula pe drumurile publice atunci este nevoie de certificat de inmatriculare etc . Nu cred c a se putea cumpara din targ asa ceva fara acte , sigur e furata .
feliciacozma a scris:

Vanzatorul meu sustine ca a cumparat masina de maturat din talcioc si ca nu a intocmit nici un fel de act de vanzare-cumparare pt ca nu se inmatriculeaza si nici nu se inregistreaza fiscal.

mergeti la notar sa va autentifice contractul de vanzare cumparare sa mentioneze ca nu sunt vici ascunse, daca e furata puteti fi acuzat de complicitate, succes! eu va recomand sa cumparati din magazin sau cu dovada act de cumparare,in rest riscuri.
ma voi adresa maine unui birou notarial dar fara act de proprietate ...... nu stiu daca vreun notar incheie un astfel de act

Alte discuții în legătură

Contract vânzare cumparare flori2009 flori2009 Bună! As avea nevoie urgent de o informație, dacă se poate. Urmează sa închei contractul de vânzare cumpărare pentru un imobil (casa noua construita ... (vezi toată discuția)
Teapa pe olx gigiion2 gigiion2 Buna ziua , am cumpărat un telefon pe olx , a fost probat la achizitie si telefonul mergea , imediat dupa ce vânzătorul a plecat am aflat ca are defecte ... (vezi toată discuția)
Obiecte cumparate din targ markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am si eu o nelamurire referitoare la obiectele cumparate din targ. Am achizitionat o bicicleta dintr-un targ, pentru care vanzatorul nu mi-a ... (vezi toată discuția)