avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obiecte cumparate din targ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obiecte cumparate din targ

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire referitoare la obiectele cumparate din targ. Am achizitionat o bicicleta dintr-un targ, pentru care vanzatorul nu mi-a oferit factura sau actele de provenienta. In situatia in care as fi oprit pe strada de vreo persoana oarecare sau politie si mi s-ar cere documentele obiectului, as avea vreun risc?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:10, 15 Iulie 2014
in ultima perioada , multi "importatori" aduna biciclete de prin satele din Germania , Austria ....le aduc in tara , le repara si apoi merg cu ele in targuri la vanzare.
de existat acte , exista un CMR de transport semnat de autoritatile locale , pentru a nu avea probleme la frontiera , doar ca la dumneavoastra nu a ajuns un exemplar .
nu vad un pericol , dar are orice dreptul sa intrebe de unde o aveti .
Proprietatea bunurilor mobile se dovedeste prin faptul posesiei,posesie care trebuie sa fie de buna credinta .
Nu este obligatoriu ca toate bunurile care se comercializeaza in targuri sa fie importante,dupa cum nici vanzatorul nu poate fi obligat sa acorde factura,documente justificative
Este un risc pe care si-l asuma cumparatorii prin achizitia de bunuri fara certificare provenienta ,fara garantie,strict pe criteriul aspect si pret de achizitie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie contract? Alinandrei10 Alinandrei10 Buna ziua. Sunt un elev(liceean) si doresc sa-mi cumpar o bicicleta second-hand. Acum doua zile am gasit una la 600 de lei, am banii strnsi, sunt gata sa o ... (vezi toată discuția)
Doresc sa imi inregistrez cumva bicicleta bicicleta89 bicicleta89 Buna ziua, de curand am tot vazut diverse situatii in care posesorii unor biciclete ce au fost apoi furate, nu au reusit sa isi recupereze bunurile aflate in ... (vezi toată discuția)
Bunuri confiscate si amenda legea 12/1990 art 2 pct 1 lit e Adrian Nemteanu Adrian Nemteanu Buna ziua. Ca majoritatea de pe acest site am si eu o problema: In data de 19-06-2013 mi sau confiscat din targul saptamanal (C de AG) 11 biciclete ... (vezi toată discuția)