avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incuviintare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Incuviintare executare silita

O persoana merge la un executor cu o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si investita cu titlu executoriu.In hotarare se specifica, ca paratul este obligat sa restituie reclamantului o suma de bani. Executorul a facut o cerere catre instanta (comform proceduri) de incuviintare executare silita.In acest timp debitorul(paratul) poate sa vanda si sa instraineze tot ce are pe numele lui.Ce poate sa faca creditorul pentru a nu ajunge in situatia de a nu mai avea ce sa execute de la debitor.Mentionez ca in momentul formulari cereri de incuviintare executare silita debitorul avea proprietatii mobile si imobile. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 16:30, 8 Mai 2011
Poate solicita instantei instituirea unui sechesru asigurator ....
Poate introduce in justitie, potrivit art. 975 Cod civil, actiune revocatorie, adica o actiune prin care se solicita revocarea unui act de instrainare cu titlu onoros incheiat de debitor in frauda creditorului.
Pentru aceasta actiune se cer indeplinite 2 conditii - insolvabilitatea debitorului si prejudiciul adus creditorului.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a unei societati cu activitatea suspendata pe 3 ani reclamant reclamant In fapt, la data intentarii actiunii contra unei societati comerciale aceasta isi desfasura activitatea in mod legal. Intuind pierderea procesului, paratul ... (vezi toată discuția)
Actiunea revocatorie(pauliana)se poate alica si unui contract de donatie? auraneg auraneg DACA INAINTE DE A FII EXECUTAT SILIT TU AI DOMAT PROPIETATEA UNEI PERSOANE CREDITORUL POATE CERE ACTIUNE REVOCATORIE?(PAULIANA) (vezi toată discuția)
Executare bun mobil Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Cum se procedeaza in cazul in care fata de un debitor s-a inceput executarea silita, dar acesta refuza sa achite debitul si incearca sa se sustraga ... (vezi toată discuția)