In fapt, la data intentarii actiunii contra unei societati comerciale aceasta isi desfasura activitatea in mod legal. Intuind pierderea procesului, paratul si-a suspendat activitatea firmei pe o perioada de 3 ani. Executorul judecatoresc mi-a comunicat ca nu poate executa creanta in val de 8000 Ron intrucat ,, paratul si-a inchis firma pentru 3 ani". Exista vreo posibilitate de a-mi satisface creanta? (eventual o cerere de insolventa?)
debitoarea si-a intrerupt temporar activitatea comerciala, dar acest lucru nu implica si suspendarea raspunderii fata de creditori.
sunt de parerea ca executarea silita poate continua fara nici o problema.
cereti executorului judecatoresc sa va comunice temeiul legal pentru care executarea nu poate continua.
daca aveti o creanta mai mare de 45.000 lei, cu scadenta mai mare de 90 de zile, puteti solicita si deschiderea procedurii insolventei, dar nu cred ca va avantajeaza acest lucru.
insistati pe executare silita!!!
Am solicitat executorului judecatoresc temeiul legal al imposibilitatii satisfacerii creantei si mi s-a inmanat un proces verbal prin care se constata ca SRL-ul debitor nu mai are in proprietate bunuri mobile ori imobile si nici conturi de disponibil(art.371, ind.5, lit.b, C. Proc. Civ) .
In aceasta faza a procesului civil se mai poate face ceva pentru satisfacerea creantei ?(consider ca este evidenta fraudarea intereselor creditorului, dar nu stiu daca este justificata o actiune subrogatorie impotriva debitorului pentru suspendarea activitatii ori pentru sustragerea bunurilor de la urmarire).
Mi s-a confirmat de catre alte persoane ca aceasta este o practica cunoscuta a debitorilor pentru a nu-si mai plati datoriile catre creditori, motiv pentru care va solicit ajutorul si pentru a preveni litigii ulterioare.
Puteti introduce actiune revocatorie, aceasta fiind potrivit art. 975 Cod civil art. 975 cod civil o acţiune în inopozabilitatea actului juridic încheiat de debitor în frauda creditorului ce are în vedere un domeniu determinat de condiţia insolvabilităţii debitorului sau măririi acesteia dar şi prejudiciul adus creditorului.
Existenţa unei creanţe certe lichide şi exigibile nu este suficientă pentru revocarea unui act de înstrăinare cu titlu oneros, necesară fiind crearea stării de insolvabilitate.
Trebuie sa faceti dovada ca starea de insolvabilitate a debitorului a fost determinata de aceste acte de instrainare.
Actiune paulina
credite
Daca o persoana instraineaza un imobil prin donatie si peste 1 an si 3 luni se declanseaza impotriva ei executarea silita pentru ca este debitor garant, ... (vezi toată discuția)