avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajata la 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajata la 4 ore

Sunt persoana fizica, si am fost angajata 4 luni normal, cu contract de munca la 8 ore, mentionez ca tot in acest timp am fost asigurata, dupa care s-a desfiintat postul si nu am mai cotizat. Dupa 2 luni jumate mi-am gasit iar servici, cu contract de munca, dar la 4 ore.
Intrebarea mea este, cat trebuie sa cotizez in primul rand la CAS ptr lunile respective , adica din 14 februarie- 01 mai 2011, si daca raman insarcinata, cum sunt afectata in privinta acordarii indemnizatie ptr cresterea copilului, daca sunt angajata la 4 ore?
Astept raspunsul Dv, multumesc
Cel mai recent răspuns: katicabogar , utilizator 21:56, 10 Mai 2011
1. Pentru a bneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri provenite din salarii, din activitati nindependente sau agricole sau peruioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. Programul de 4 ore pe zi nu afecteaza acordarea indemnizatiei pentru CCC.
3. Acordarea indemnizatia de CCC nu este conditionata de plata impozitului si a contributiilor legale.
Multumesc mult ptr promtitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil fara loc de munca scarlatcorina scarlatcorina Buna ziua, Am o mare rugaminte daca stie cineva,eu in data de 1 august am fost concediata, mi sa desfiintat postul si am ramas fara loc de munca, din pacate ... (vezi toată discuția)
Cum calculez indemnizatia? anamaria9 anamaria9 Buna ziua, intentionez fac un copil in urmatoarea perioada. Problema este ca firma la care lucrez va face restructurari masive iar postul meu va fi ... (vezi toată discuția)
De cand trebuie sa cotizez pt a primii 85 % din salar PUPME26 PUPME26 Buna , sunt angajata din data de 01.04.2012 dar din pacate luna aceasta mi se termina contractul din 25.01.2013 imi cotiza eu la CAS , as vrea totusi sa ... (vezi toată discuția)