buna! am o fiica de 17 ani si an vacanta ar vrea sa plece an Germania la matusa ei. vreau sa precizez faptul ca eu sunt divortata iar copii m-iau fost ancredintati mie prin hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila. antrebarea mea este ce trebuie sa fac , ca fiica mea sa poata pleca singura si legal din tara ,an vacanta? va multumesc pt raspunsuri
Iesirea minorului din tara se permite:
- daca este insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sã cuprindã acordul acestora cu privire la efectuarea cãlãtoriei respective de cãtre minor, la statul sau statele de destinaţie, la perioada în care urmeazã sã se desfãşoare cãlãtoria, precum şi datele de identitate ale însoţitorului respectiv.
Poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane.
Plecare in vacanta
irina_iris
buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)