avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

ce poate face o persoana care nu are suport material din partea familiei, este bolnav de tbc, de virsta 55 ani, cu vechime de 20 de ani in munca, fara loc de munca, fara somaj sau alte surse de venit:(, pentru a putea obtine o pensie de boala. care sint pasi de urmat si cit timp necesita rezolvarea problemei ca moare de foame.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:07, 9 Mai 2011
Mergeti la primarie la serviciul Asistenta sociala . Acolo , vorbiti cu un asistent social dar si cu um medic de acolo si rugetii sa va ajute in sensul aratat de dvs.Faceti si o cerere , in care solicitati sa fiti inscrisa pe lista unei cantine sociale .Atasati la cerere , in copie xerox , actele din caare rezulta : boala de care suferiti de faptul ca nu aveti absolut nici un venit , precum si copii de pe actele din care rezulta ca a-ti muncit si nu aveti pe nimeni care sa va ajute , pina veti reusi sa va pensionati . Numai bine.
schon a scris:
ce poate face o persoana care nu are suport material din partea familiei, este bolnav de tbc, de virsta 55 ani, cu vechime de 20 de ani in munca, fara loc de munca, fara somaj sau alte surse de venit:(, pentru a putea obtine o pensie de boala.

Nu poate beneficia de pensie de invaliditate. :(

Persoana trebuie sa aiba un stagiu realizat de cotizare de 25 de ani pentru a beneficia de aceasta categorie de pensie. In schimb poate solicita si obtine un venit minim garantat sub forma ajutorului social, in conditiile Legii nr. 416/2001. Dosarul se depune la directia de asistenta sociala a primariei de care apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala tbc cris_sa cris_sa Buna ziua, am o prietena care vrea sa se pensioneze pe caz de boala pt TBC, a fost la comisie si i s-a spus ca e prea curand sa o pensioneze , deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Am 67 ani. nu am contribuit niciun leu la fondul de pensii. nu ... NeculaiNita NeculaiNita Am 67 ani. Nu am contribuit NICIUN leu la fondul de pensii. Nu am carte de munca. Am vreo asistenta din partea statului roman?? In alte tari se cheama venit ... (vezi toată discuția)
Pot sa primesc o pensie daca n-am lucrat, sunt bolnava de plamani adinamatesan adinamatesan buna ziua am 32 ani am 2 copii si am ajutor social si mia u spus sa fac zile la primarie si nu pot obosesc am avut gaura in plamani tbc plumonie pot ... (vezi toată discuția)