buna ziua am un teren mostenire de la un parinte care a decedat si unchiul meu are teren langa mine dar nu ma inteleg f bine cu el suntem certati.si in trebarea meu pt d-voastra este dak pot sa fac un gard intre mine si el fara acordul lui ?sau poate sa mi-l strice?si mai este o problema pe terenul meu este o poarta din fier veche de peste 20 ani care unchiul meu care este si vecin cu mine vrea sa mio ia pt ca el a spus ca e a lui facuta de el acu multi ani.ce trebuie sa fac legal in caz de o ia? va multumesc f mult astept raspuns !
Puteti sa va imprejmuiti proprietatea. In ceea ce priveste poarta, atata timp cat este pe terenul dvs. nu are nici un drept sa v-o ia. Daca in cazul in care o sa va ia poarta, puteti sa-i faceti plangere penala.
1-Aveti drept sa ridicati gard pe terenul dvs la limita de granita unde incepe terenul unchiului
2-Daca poarta din fier apartine unchiului dvs,este legal sa ii permiteti acestuia sa poata dispune dupa bunul plac de bunul sau
este o poarta foarte veche de peste 20 ani si el sustine ca e facuta de el dar este pe terenul meu si eu nu stiu de cine este facuta poarta el poate sa imi ia poarta ?
tata a decedat anul tecut si am ramas eu cu mama si inca 2 frati si nu am dezbatut mostenirea dar era terenul tatalui meu.el e tecut in continuare ca proprietar pt ca n-am dezbatut mostenirea