avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog sa ma lamuriti cu o plangere pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog sa ma lamuriti cu o plangere pentru furt

am sunat la 112 acu vreo 2 saptamani si am facut o plangere de furt asupra unchiului meu ca a luat o poarta si un gard de pe terenul meu mostenire de la tata si a venit politia a facut poze pe acolo si au masurat ei pe acolo.si acu eu m-am impacat cu el si m-am inteles asupra portii si gardului si intrebarea mea e dak pot sa imi retrag plangerea si el sa numai fie cercetat pt furt?
Cel mai recent răspuns: dan_mihutiu , utilizator 16:28, 4 Iunie 2011
Buna ziua. Daca unchiul e fratele tatalui tau e ok. Art. 210 Cod penal prevede ca furtul intre rude se pedepseste doar la plangerea prealabila. Daca retragi plangerea nu mai exista niciun temei pentru continuarea cercetarilor. Totusi va fi o "chestie" de durata pana se va solutiona dosarul penal. Plangerea o poti retrage oricand. Cauti politistul la care se afla in lucru dosarul penal intocmit in cauza si ii spui ca vrei sa-ti retragi plangerea. Va trebui sa scrii o declaratie in acest sens. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-imi dati un sfat - plangere pentru furt bellmo bellmo am facut azi o plangere de furt la politie am sunat la 112 au venit criminalisti si au constatat si nu s-a inregistrat inca procesul verbal daca cad la o ... (vezi toată discuția)
Furt cezar1894 cezar1894 daca un furt....este recunoscut de catre inculpat,sunt predate toate obictele furate la politie iar politia a returnat bunurile inapoi persoanei vatamate iar ... (vezi toată discuția)