Fata de tema propusa, eu imi mentin parerea exprimata la un alt topic de pe acest forum, conform careia „anomia prin revalorizare si acceptarea acestor modele ca fiind normale scad presiunea sociala si induc anomia si apoi stereotipia…contranaturala”.
www.avocatnet.ro/content/for...
Spicuiesc din comentariile mele din continutul „thread”-ului de mai sus :
„Exista intr-adevar acea gena determinanta a orientarii sexuale?! Caci repet, la finalul oricarui studiu de orientare sexuala - studii combinate: empirice pe gemeni identici, feromoni, cromozomi, etc, impreuna cu toate teoriile biologice - veti gasi acceasi concluzie : orientarea sexuala este determinata de concurenta unor factori cognitivi, de mediu social si / sau predispozitii bilogice. Deci, scuzati-ma ca insist :
orientarea sexuala POATE FI DOBANDITA (scuzati si majusculele). Iar daca nu intelegem acest lucru si includem toate aceste domenii controversate - prostitutie , manifestarea libera a homosexualitatii, consumul de droguri - in sfera NORMALULUI, ele devin modele alternative legale pentru copiii nostri. Si daca sustineti ca homosexualitatea este la fel de normala ca si heterosexualitatea, scuze dar prin metoda reducerii la absurd va contestati propria existenta. De acord ca nu mai este clasificata drept DSM II, dar de-aici pana la a fi normal...”
„...intrebarea ramane valabila*, oricat de abil ati incerca sa o ocoliti Si eu imi doresc un copil informat, si tocmai datorita acestui lucru, la timpul potrivit ii voi vorbi despre aceste lucru. Deocamdata are 8 ani si mai crede in Mos Craciun. Dar este
una sa cunoastem teoriile paleoastronautice si alta sa dam nas in nas cu un extraterestru, informati sau neinformati fiind. Este una sa cunoasca fenomenul din auzite, si alta sa vada cupluri gay sarutandu-se/tinandu-se de mana pe strada ... Si apropo de "cine sunt eu sa-i spun ce este mai bine"? Este cat se poate de simplu - la cat de conservatoare sunt, desi ascult si Scooter, M.Manson sau Ac/DC - sunteti Mama copilului Dvs, Mama careia ii place sa-si vada manzul zburdand in voie pe campii, dar ia hatul in mana cu iubirea si determinarea necesare, daca manzul ar vrea s-o ia prin araturi pentru ca asa a vazut ca fac alti "pui de mustangi". „
*Intrebarea era: „V-as adresa o intrebare simpla: facand abstractie de mecanismul natural al perpetuarii speciei – cum oricum ne confruntam cu suprapopularea – si discutand de normal si anomia la care faceam referire in postul anterior, ce considerati a fi normal ca relatie sexuala umana: heterosexualitatea sau homosexualitatea?
Si daca ati raspuns la aceasta intrabare si cunoasteti fundamentarile teoriilor nature vs. nurture (natura vs. conditionare sociala) si stiti ca nu avem raspuns la intrebarea daca homosexualitatea este determinata genetic sau este conditionata social, credeti ca este in regula ca cei care fac parte din minoritatea homosexuala sa-si manifeste sexualitatea in public in fata copilului Dvs (eu ma gandesc la al meu),
oferindu-I un model alternativ la care altminteri nici nu s-ar fi gandit?”
@u.b.i.k., pe-atunci si exprimarea ta era mai nuantata:
„Ciudate sunt atat toleranta noastra cat si intoleranta noastra fata de homosexualitate, prostitutie sau droguri. „
;)