avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... membru al asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

membru al asociatiei de proprietari

In urma decesului mamei mele sunt mostenitoare al apartamentului,deci implicit proprietar.Mentionez ca nu locuiesc in acel apartament,acolo locuind doar tatal meu.Am solicitat presedintei acelei asociatii,unele intrebari (in scris) si nu a vrut sa-mi dea raspunsul pe motiv ca nu fac parte din acea asociatie de proprietari nelocuind acolo,desi i-am explicat ca nu toti membrii unei familii trebuie sa fim inscrisi in asociatie,sau daca am mai multe proprietati nu inseamna ca nu pot fi membru pe motiv ca nu am domiciliul acolo.Imi puteti spune ce lege face referire la acest lucru?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:20, 9 Mai 2011
1-Calitatea de proprietar al apartamentului se probeaza cu certificatul de proprietate sau alt inlocuitor.Nu ati precizat concret cine a fost proprietar al apartamentului anterior decesului mamei dvs
2-Daca proprietar de drept al apartamentului este tatal dvs,care locueste in apartament,sustinerea presedindelui de asociatie este temeinica
3-
Art. 9.din HG nr 1588/2007 - Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire si care nu si-au dat consimtamantul in conditiile prevazute la art. 7 se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati. Proprietarul din condominiu solicita sa devina membru al asociatiei de proprietari prin semnarea unui act aditional la acordul de asociere, fara alte formalitati.

Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
goe_07, utilizator
Nimeni nu va contesta dreptul de proprietate , ca mostenitoare, dar nu suntei membru al asociatiei de proprietari respective, pt.ca titular este tatal d-voastra, inscris , cu domiciliul acolo.Da, daca ati avea domiciliul acolo, ati fi trecuta pe lista de intretinere(vedeti ca sunt trecute nr.de persoane, nu numele)atunci da, ati fi avut dreptul de a cere sau pune intrebari.Trebuia sa faceti o cerere in numele tatalui d-voastra.
HG nr 1588/2007 Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
A. Drepturi:
a) sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a asociatiei de proprietari;
b) sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari, daca au capacitatea deplina de exercitiu;
c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere, la orice document al acesteia;
d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile;

Nu este general valabil ca o persoana care nu figureaza pe lista de plata de intretinerii ,lista care poate sa detina O persoane,respectiva persoana sa nu detina calitatea de proprietar al respectivului spatiu cu destinatia de locuit
Daca o familie are 20 de membrii,care au cu totii au domiciliul acolo, , titularul actului de proprietate este cel care reprezinta acea familie la adunarea generala.. Pe lista de intretinere de obicei este trecut doar nr.apartament, nu toti membrii ap.respectiv , nici macar numele .
Daca titularul nu vine la sedinta, poate veni orice alt membru care are domiciliul acolo.Un membru al aceleasi familii, al21-lea, care nu locuieste acolo, sau chiar si un strain, poate participa, inclusiv la vot, prin delegatie.
Nu stiu cat de "implicit" sunteti mostenitoarea acelei locuinte - dvs. stiti cel mai bine. Oricum, in coditiile in care sunteti proprietara locuintei mergeti la sediul as. prop. si solicitati sa completati un act aditional la acordul de asociere, conf. prev. HG nr. 1588/2007:
Art. 9. - Înscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea generală de constituire şi care nu şi-au dat consimţământul în condiţiile prevăzute la art. 7 se face la cererea scrisă a acestora, fără alte formalităţi. Proprietarul din condominiu solicită să devină membru al asociaţiei de proprietari prin semnarea unui act adiţional la acordul de asociere, fără alte formalităţi.

Dvs. va aflati acum in situatia unui cetatean care a cumparat o locuinta in acel imobil si doreste sa devina membru al as. prop., insa conform legii, chiar daca dvs. nu solicitati sa deviniti membru al as. prop., in afara de faptul ca nu puteti fi aleasa in structurile de conducere ale as. prop. prin prezentarea actului de proprietate la as. prop. aveti toate drepturile si obligatiile unui membru al as. prop., deci puteti sa solicitati si sa primiti orice raspunsuri privind activitatea as. prop., de la conducerea asociatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate dobandi calitatea de membru al asociatiei Marcus2 Marcus2 Am citit multe postari din urma, legate de acest subiect si totusi nu sunt lamurit. Spre exemplu, am sesizat intr-un raspuns mai amplu, recent, urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Votul in cadrul asociatiei sniperm007 sniperm007 Am o problema cu care ma confrunt.In cadrul Asociatiei,o persoana detine 5 Ap.Are ecesta 5 voturi in cadrul sedintei Adunarii Generale? (vezi toată discuția)
Dreptul de a vota GHEORGHIAN GHEORGHIAN Un propritar care deţine un apartament în cadrul unui imobil , dar acest apartament a fost declarat sediul social al unei firme, are dreptul de a vota şi ... (vezi toată discuția)