avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul de a vota
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul de a vota

Un propritar care deţine un apartament în cadrul unui imobil , dar acest apartament a fost declarat sediul social al unei firme, are dreptul de a vota şi mai ales să fie membru în cadrul unui Comitet Executiv al unei Asociaţie de Proprietari.
Legea 230/2007 spune ca drept de vot are un proprietar care este membru al asociatiei de proprietari.
Daca imobilul este mai vechi si mai ales proprietarul a dobandit acel spatiu dupa infiintarea as. proprietari, pentru a deveni menbru cu toate drepturile si obligatiile prevazute de legislatie, se prezinta la sediul as. prop. cu copia actului de proprietate pe care o depune acolo si solicita sa devina membru. In acest sens trebuie sa semneze un act aditional la acordul de asociere.
(L230/2007, art.7: Inscrierea ulterioara in as. prop. a proprietarilor care nu au fost prezenti la AG de constituire se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati).

Legislatia nu face deosebire dintre un proprietar de apartament si un proprietar al uni spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta - daca acel spatiu este in acelasi imobil.
Daca intr-o locuinta membrul as. prop. are si sediul social al unei firme, nici nu schimba destinatia de locuinta a spatiului respectiv, deci omul are toate drepturile de a alege si a fi ales in structurile de conducere a as. prop. - cu conditia de a fi membru al asociatiei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Votul in cadrul asociatiei sniperm007 sniperm007 Am o problema cu care ma confrunt.In cadrul Asociatiei,o persoana detine 5 Ap.Are ecesta 5 voturi in cadrul sedintei Adunarii Generale? (vezi toată discuția)
Votul in cadrul asociatie de proprietari gadgetescu gadgetescu In primul rand imi cer scuze, in cazul in care s-a mai discutat pe forum despre aceasta problema, dar nu am reusit sa gasesc raspunsul la intrebarea mea. ... (vezi toată discuția)
Membru al asociatiei de proprietari stanescuconstanta stanescuconstanta In urma decesului mamei mele sunt mostenitoare al apartamentului,deci implicit proprietar.Mentionez ca nu locuiesc in acel apartament,acolo locuind doar tatal ... (vezi toată discuția)