Un propritar care deţine un apartament în cadrul unui imobil , dar acest apartament a fost declarat sediul social al unei firme, are dreptul de a vota şi mai ales să fie membru în cadrul unui Comitet Executiv al unei Asociaţie de Proprietari.
Legea 230/2007 spune ca drept de vot are un proprietar care este membru al asociatiei de proprietari.
Daca imobilul este mai vechi si mai ales proprietarul a dobandit acel spatiu dupa infiintarea as. proprietari, pentru a deveni menbru cu toate drepturile si obligatiile prevazute de legislatie, se prezinta la sediul as. prop. cu copia actului de proprietate pe care o depune acolo si solicita sa devina membru. In acest sens trebuie sa semneze un act aditional la acordul de asociere.
(L230/2007, art.7: Inscrierea ulterioara in as. prop. a proprietarilor care nu au fost prezenti la AG de constituire se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati).
Legislatia nu face deosebire dintre un proprietar de apartament si un proprietar al uni spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta - daca acel spatiu este in acelasi imobil.
Daca intr-o locuinta membrul as. prop. are si sediul social al unei firme, nici nu schimba destinatia de locuinta a spatiului respectiv, deci omul are toate drepturile de a alege si a fi ales in structurile de conducere a as. prop. - cu conditia de a fi membru al asociatiei respective.