avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Date cu caracter personal - solicitare de la primarie.
Discuție deschisă în Executare silită

Date cu caracter personal - solicitare de la primarie.

Buna ziua.
Se incheie un contract de imprumut de bani intre doua parti. Nu se restituie imprumutul la scadenta. Imprumutatorul incepe executarea silita prin executor judecatoresc. Bunurile din patrimoniul imprumutatului sunt insuficiente. Imprumutatorul doreste sa demareze pe calea actiunii oblice, procedura succesorala dupa tatal defunct al imprumutatului, in vederea stabilirii patrimoniului acestuia, si continuarea executarii.
Avocatul imprumutatului ni s-a adresat cu o cerere ( suntem primaria in circumscriptia careia a domiciliat tatal imprumutatului), prin care pretinde sa eliberam un certificat care sa cuprinda datele de identificare si situatia juridica a imobilelor detinute de catre tatal defunct al imprumutatului, solicitandu-ne ca acest certificat sa cuprinda decrierea topografica a imobilelor, suprafata acestora precum si valoarea de impozitare, impreuna cu datele din Registrul agricol.
Va rog mult sa-mi spuneti daca putem furniza aceste date, respectand in aceeasi masura si Legea privind protectia datelor cu caracter personal, dar si Legea privind accesul la informatiile de interes public.
Solicit respectuos si baza legala, in formularea raspunsului.

Cu respect,
Minodora Sorian
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 09:14, 9 Mai 2011
Potrivit Legii Nr.188/2000 (L. executorilor Judecatoresti); Orice persoana care detine bunuri ale debitorilor, se poate demara executarea asupra acelor bunuri de la terti. Ori avocatul creditorului a solicitat patrimoniul tatalui decedat al debitorului, si nicidecum date cu carater personal secrete. Ci furnizarea de date privind o executare silita, silindu-l pe debitor sa procedeze la procedura de succesiune pentru ca BEJ sa-si onoreze Contractul de executare incheieat intre creditor si BEJ. Astfel spus eliberarea acelui Certificat de Sarcini nu contravine dispozitiilor legale.:(
Va multumesc.
O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant la banca pentru o persoana care a decedat ulterior Ing3ras Ing3ras Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dumneavoastra in urmatoarea problema : Am girant la banca pentru o linie de credit cu un imobil, cel care avea credit a ... (vezi toată discuția)
Executarea unei sentinte judecatoresti straine in romania NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. Va solicit o clarificare in legatura cu un subiect care intereseaza in acest moment cel putin 100 000 de Romani aflati in Spania. Toti acestia au ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta catre o alta firma de recuperare. VatafuF VatafuF Buna ziua. Tatal meu a fost executat prin executor judecatoresc incepand din anul Octombrie 2012 pentru o datorie la o banca de 6655 lei + 1417 lei (probabil ... (vezi toată discuția)