avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu vatamare corporala

am avut un accident cu vatamare corporala,in care eu am fost cel accidentat.la spital,mi s-a recoltat singe pt recoltarea alcoolemiei.se incearca inregistrarea accidentului ca fiind din culpa comuna?merci:help:
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:34, 11 Mai 2011
Din punctul meu de vedere nu. Numai ca trebuie sa excluda eventuala dumneavoastra culpă, prin constatarea inexistentei unei concentratii de alcool in aerul expirat.
La orice accident rutier probele alcoolscopice sunt obligatorii. La fata locului politistul face proba cu alcooltestul si daca apare ceva recurge si la proba biologica. Proba biologica este o circustanta agravanta pt cel care a condus sub infliuenta alcoolului. In cazul de fata vinovatia o va stabili politia rutiera care a fost prezenta la fata locului.
Cand se va efectua expertiza tehnica mecanica , sa aveti un expert -parte.
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare.
Multumesc!

Gabriela Pintea

barascuadrian a scris:
Se plateste spitalizarea in cazul unui accident de masina?
Eu fiind parte vatamata, cine plateste spitalizarea, eu lucrez cu carte de munca, iar la spital mi-au cerut si adeverinta de salariat.

Avokitten a raspuns:
in mod normal cei asigurati nu platesc spitalizarea doar daca apeleaza la un spital particular

sdianaviolina a raspuns:
Daca sunteti victima inocenta a unui accident rutier, faptuitorul si/sau asiguratorul RCA va plati spitalizarea, in nici un caz nu trebuie sa o platiti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recoltare probe biologice Elemer Kadar Elemer Kadar Când se consideră că ai săvârșit infracțiunea de refuz recoltare probe biologice? Când ți-ai exprimat refuzul categoric în fața ... (vezi toată discuția)
Buna seara - prelevare probe dupa doua ore de la accident Motanache11 Motanache11 Am avut un accident fara victime sau alte auto implicate. Poliria mi-a spus sa ma prezint in 24 ore la sectie pentru dovada de reparatie auto. Eu ajunsa acasa ... (vezi toată discuția)
alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)