avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este Președinte ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este Președinte ?

Bună ziua.
După mai multe încercări,am reusit să aflu că președintele asociației de proprietari
nu este ales legal.Pentru că mi-a fost refuzată cererea (cu confirmare de primire) de
a primii documente ale asociației cu privire la cheltuieli și angajați,după aproape un an și repetate încercări,și la primărie,am reușit să aflu că actualul președinte este în funcție doar pentru că a preluat asociația,cu proces verbal,de la anteriorul preș.
Din anul 2007-conform scriptelor de la primărie-nu s-a ținut nicio Ad.generală;adică nu s-a putut face dovada că adunarea generala (A.G.) a fost convocată legal,nici cea prin care ar fi fost ales.
Pentru că anul trecut,în mai,a fost o adunare la care cenzorul a prezentat și descoperit bani ridicați de preș. din casierie și pentru care nu a depus documente justificative,a fost ales un nr. de trei persoane care să verifice contabilitatea.
A fost confirmată lipsa documentelor pentru banii cheltuiți,s-a descoperit o mărire de salarii fără aprobarea A.G.,se angajază lucrări ce nu au aprobare a A.G.,preș nu are contract de mandat.
Cu toate că anul trecut s-a ținut o A.G.,au fost alegeri,s-a ales alt președinte,cel cu procesul verbal nu vrea să de-a drumul la ciolan.Pentru că Biroul din primărie nu a aplicat nicio contravenție ba,mai mult,a încercat să ne ducă pe o pistă falsă,preș.
și-a făcut propria adunare,conform unui proces verbal,și-a tras comitet,cenzori,în sediul asociației dar,persoanele din p.v. nu recunosc semnăturile;unele sunt chiar rudele preș.autoales.
Pentru mine această stare de fapt este infracțiune.
Dacă la o A.G. reconvocată au fost alegeri și preș.își organizează propria adunare (neanunțată),nerespectând hotărârile celei legale,modificând și datele din pr.verbal legal,unde ar trebui încadrat.
Voi face o plângere la poliție,conform legii au obligația de a aplica și contravenții, dar voi sesiza și infracțiunea deținerii funcției de preș.împotriva prevederilor legale.
Are semnături pe mai multe documente,inclusiv pe chitanțe de achitare a cheltuielilor membrilor asociației.Cum poate rezista un astfel de ins?
Vă mulțumesc.

Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
IonPopescu-B, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 08:21, 19 Mai 2011
e si vina membrilor asociatiei de proprietari..plangerile in instanta si la parchet sunt singurele cai prin care il puteti sanctiona ptr uzurpare de functie
Vă mulțumesc.
Sigur că este .Nu am reușit să mobilizăm prea multe persoane și,pe lângă acest fapt,
angajații Primăriei ne-au ascuns cele constatate de ei,până i-am luat ...de guler.
Altfel nu am avut acces la vreo dovadă a ilegalităților unui președinte autoales.
Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
IonPopescu-B, utilizator
Bună ziua.
Am aflat de la Poliție că nu poate fi încadrat la uzurpare de funcție; pot fi dovedite falsul și uzul de fals,înșelăciunea...
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
IonPopescu-B, utilizator
In situatia mentionata o eventuala expertiza financiar -contabila exista posibilitatea sa ateste incalcare normelor si existenta de prejudiciu material
Expertiza financiar contabila ,poate fi dispusa in cazuri motivate inclusiv de catre serviciul din primarie in temeiul art 55 din L nr 230/2007
Autoritatile competente in solutionare pot fi sesizate prin plangere asumata de catre unul sau mai multi proprietari
Bună ziua.
Am depus ieri o plângere la IPJ.Adjunctul Șefului,unde am fost în audiență,a spus că voi fi contactat.Urmează să dau o nouă declarație,plângerea înmânată nu este suficientă,cunosc procedeul. Nu prea am înțeles de ce ceilalți se codesc,când vine vorba de o plângere oficială. Totuși,am fost ascultat aproape...3 minute de către un comisar;vă da-ți seama că am fost luat în serios,nu ? Omul avea de rezolvat,la telefon,în timpul audienței,o întâlnire. Sistemul acesta tot mai consideră că:ei au doar drepturi iar noi,ceilalți,obligații. Totuși,sunt optimist,nu el va cerceta cazul; va fi dat unui distins agent. Cu stimă.
Vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte neales ! IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Unui presedinte al asociatiei de proprietari care nu a fost ales niciodata,lucru atestat si de catre Primarie,care foloseste stampila ... (vezi toată discuția)
Conducerea asociatiei este ilegala ! IonPopescu-B IonPopescu-B Bună ziua. În mai 2010,la ad.generală,cenzorul a arătat că președintele deturnase 8.000 de lei din banii pentru plata utilităților. Au urmat ... (vezi toată discuția)
Adunare generala nefinalizata tomasso tomasso La ad.generala reconvocata a fost ales dintre membri prezenti presedintele asociatiei dupa care nu s-a continuat procedura alegerii membrilor comitetului ... (vezi toată discuția)