avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada determinata

Buna ziua,
Am o nelamurire odata cu intrarea in vigoare a noului cod al muncii, am auzit ca nu se mai prelungesc CIM pe perioada determinat, se face decizie de incetare si se incheie un alt CIM (in cazul meu cu aceasi persoana dar pe perioada nedeterminata). Nu am gasit niciunde in noul cod al muncii aceast fapt si de aceea va rog frumos poate ma ajuta cineva cu ceva concret din lege.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:39, 9 Mai 2011
Nu scrie nicaieri ca nu puteti intocmi acte aditionale de prelungire durata contract .
Singurele modificari mentionate in Legea 40/2011sunt:
41. La articolul 80, alineatele (3)—(5) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 81, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.”
42. La articolul 81, literele b) si e) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„b) cresterea si/sau modificarea temporara a structurii activitatii angajatorului; ...
e) in alte cazuri prevazute expres de legi speciale ori pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe.”
43. La articolul 82, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 82. — (1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.”
Cf. art. 80 alin. 3 si art. 81 din Codul muncii nou, CIM pe durata determinata se poate prelungi prin acordul partilor.
Daca pana in acest moment, cf. vechilor prevederi ati avut CIM cu acelasi angajator, este posibil sa doreasca in loc de prelungire a CIM initial, CIM pe durata nedeterminata. Nu sunt impedimente.
CIM pe durata determinata nu se transforma in CIM pe durata nedeterminata in orice conditii. In situatii speciale, cum este aceea a existenţei unuia sau mai multor CIM pe durata determinata, angajatorul va fi cel care decide modalitatea in care doreste colaborarea pe viitor cu angajatul sau.
Va multumesc pentru raspunsuri si promptitudine.
As mai avea o nelamurire cu privire la criteriile de evaluare, stiu ca trebuie sa existe in ROI si in noile CIM, dar acestea trebuiesc specificate si in fisa postului?
In regulament si in fisa postului le detaliati. Trebuie sa introduceti si indicatorii de performanta care sunt specifici fiecarui post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata ContSters81099 ContSters81099 Buna ziua, Care este perioada maxima pe care se poate incheia un contract de munca pe perioada determinata? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata ANDREI_oni ANDREI_oni Daca un contract de munca pe perioada determinata a fost incheiat \" pana la revenirea pe post a titularului \" , iar revenirea nu s-a produs, este legala ... (vezi toată discuția)