avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... costuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

costuri

costurile unui proces de rejudecare sunt asemanatoare procesului initial?X-(
Cel mai recent răspuns: vbc , utilizator 14:07, 9 Mai 2011
Ce intelegeti prin rejudecare?
In apel sau recurs taxa de timbru este de 1/2 din cea pt fond.

Iar daca doriti sa intentati aceeasi actiune care a fost solutionata si pt care exista o hotarare jud. def. si irevoc. exista institutia de lucru judecat ( autoritatea/exceptia etc.). Deci nu se poate rejudeca decat pt anumite situatii ( incredintare minor s.a.).
Daca respectiva cauza a fost trimisa de o instanta spre rejudecare , nu se mai datoreaza alte taxe judiciare de timbru / timbru judiciar.
cauza a fost trimisa spre rejudecare...sa inteleg ca va trebui sa achit doar onorariul avocatului?
cum este, de obicei, onorariul avocatului in procesul de rejudecare? >, <, sau = cu cel din procesul initial?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de repunere pe rol proces de partaj Lylyca Lylyca In cazul unui proces de partaj inceput in 2005 in care sunt parata, nu stiu daca reclamantul a platit sau nu, taxa de timbru in functie de valoarea masei ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar zuza1980 zuza1980 Se poate face un partaj voluntar la un an dupa divort? Eu si fostul sot avem de impartit o Dacia Logan luata prin credit pe 10 ani (atat creditul cat si ... (vezi toată discuția)
Avocat nenorokoasa nenorokoasa pt a deschide proces pt incredintarea minorului este nevoie de avocat?pe langa onorariul cerut de acesta mai am multe de platit?taxe ceva? (vezi toată discuția)