avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lege aviz locatari pt lucrari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lege aviz locatari pt lucrari

Ma ajuta cineva????
Pt ce tipuri de lucrari trebuie sa cer avizul locatarilor?
Exista un articol de lege? nu ma refer la constructia unui zid .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: impexrom , utilizator 10:26, 10 Mai 2011
Adica dumneavoastra doriti sa faceti renovari in apartament sau doar simple varuieli sai vopsiri?
ma refer la toate tipurile de interventii,avem un administrator care da aviz oricui fara acceptul nostru,...,ex:centrala termica,apometre,etc.
Acum intentioneaza sa asigure accept pt desfintarea podului si transformarea lui in doua apartamente de locuit,fapt ce implica decopertare acoperis,planseu nou,ziduri,etc.Podul se afla in propietate comuna,indiviziune,majoritarii nu vor sa-l cedeze sau vinde,........ne este teama ca vom fi pusi in fata faptului implinit.De aceea am solicitat un articol de lege prin care sa-l trag la raspundere pe administrator.
Dumneavoastra cereti, in primul mesaj, ajutorul nostru pe forum, ca si cum un actionar intr-o firma solicita ajutorul sa-l puna la punct pe un salariat.
Administratorul asociatiei este angajat de dumneavoastra, prin reprezentantii alesi de dumneavoastra in comitetul executiv.
Administratorul nu are putere de decizie.
Hotararile se iau la nivelul adunarii generale, iar deciziile la nivelul comitetului executiv.
Administratorul pune in practica o parte din aceste hotarari si decizii.
Asadar discutati cu presedintele asociatiei, cu membrii comitetului, cu cenzorul...
Pentru a va edifica asupra functionarii asociatiilor de proprietari, a drepturilor si obligatiilor conducerii asociatiilor ca si ale proprietarilor, lecturati legea 230/2007 si HG 1588/2007.

Concret pentru ca un proprietar sa-si monteze apometru, practic nu trebuie aprobare, ci trebuie doar sa anunte admninistratorul pentru a pune sigiliul, sa prezinte certificatul de verificare metrologica...
Dar pentru schimbare destinatiei podului, a terasei, mansardare..., trebuie discutat si hotarat in adunarea generala, conform legii.
Multumesc,
Mai am cateva nelamuriri legate de preluarea podului,..
1.Ne poate obliga vreo lege sa cedam podul aflat in propietate comuna pe baza de semnaturi?(nu vrea sa plateasca indiviziunile,pret/metru.
2.Daca imobilul se afla in gradul 1 de seismicitate,clasa RS2 se poate face mansardare,adica decopertarea acoperisului,turnare de planseu si construire de doua apartamente?
Am inteles ca nu au aparut normele metodologice de aplicare a legii 170/2010.
3.Daca cedam podul,cotele indivize pe subsol si curte se reduc?
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis impexrom impexrom Ma poate ajuta cineva? Locuiesc intr-un imobil cumparat prin legea 112,format din 10 apartamente,6 in corp A cu 4 scari,an constructie 1936 si 5 apartamente ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis impexrom impexrom Ma poate ajuta cineva? Locuiesc intr-un imobil cumparat prin legea 112,format din 10 apartamente,6 in corp A cu 4 scari,an constructie 1936 si 5 apartamente ... (vezi toată discuția)
Vanzare pod comun impexrom impexrom Intrebari: 1.Vanzarea unui pod comun aflat in propietate perpetua si fortata se vinde cu 2/3 sau cu acordul tuturor propietarilor? 2.Ce se intampla cu cei ... (vezi toată discuția)