Am lucrat la o firma pana in data de 03.01.2011 cand mi-am dat demisia.In anul 2010 firma la care am lucrat nu ne-a platit salariul datorat pe motiv ca la inceput nu aveam bani, apoi nu prea era de lucru si ne-a rugat patronul sa intelegem si sa-l pasuim putin, urmand apoi sa ne plateasca restantele.Nici pana in ziua de azi nu ne-a dat bani.Intrebarea mea este in cat timp pot sa-l dau in judecata, ca sa nu expire termenul, si unde trebuie sa ma adresez (tribunal comercial, civil?)Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Dreptul la actiune în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate se prescrie in termen de 3 ani de la data de cand trebuia achitate salariile.
Actiunea se depune la Tribunalul (Sectia litigii de munca ....) in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.
Buna ziua
mony_a18
Suntem un grup de 8 persoane , care au lucrat impreuna intr-un restaurant , majoritatea de 7 luni. In ultimele 3 luni nu am fost platiti niciunul dintre noi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la retributie
alice53
Am o cunostiinta care nu si-a primit drepturile banesti de 3 luni , nu vrea sa plece din societate pt ca se gaseste mai greu un loc de munca ( se apropie de ... (vezi toată discuția)
Neplata salarii
Meirius
Buna ziua, patronul firmei unde am lucrat a fost arestat. Pana sa se intample acest lucru, firma s-a dizolvat, a trecut la o alta entitate iar reprezentantul ... (vezi toată discuția)