avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Am lucrat la o firma pana in data de 03.01.2011 cand mi-am dat demisia.In anul 2010 firma la care am lucrat nu ne-a platit salariul datorat pe motiv ca la inceput nu aveam bani, apoi nu prea era de lucru si ne-a rugat patronul sa intelegem si sa-l pasuim putin, urmand apoi sa ne plateasca restantele.Nici pana in ziua de azi nu ne-a dat bani.Intrebarea mea este in cat timp pot sa-l dau in judecata, ca sa nu expire termenul, si unde trebuie sa ma adresez (tribunal comercial, civil?)Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 9 Mai 2011
Dreptul la actiune în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate se prescrie in termen de 3 ani de la data de cand trebuia achitate salariile.
Actiunea se depune la Tribunalul (Sectia litigii de munca ....) in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua mony_a18 mony_a18 Suntem un grup de 8 persoane , care au lucrat impreuna intr-un restaurant , majoritatea de 7 luni. In ultimele 3 luni nu am fost platiti niciunul dintre noi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la retributie alice53 alice53 Am o cunostiinta care nu si-a primit drepturile banesti de 3 luni , nu vrea sa plece din societate pt ca se gaseste mai greu un loc de munca ( se apropie de ... (vezi toată discuția)
Neplata salarii Meirius Meirius Buna ziua, patronul firmei unde am lucrat a fost arestat. Pana sa se intample acest lucru, firma s-a dizolvat, a trecut la o alta entitate iar reprezentantul ... (vezi toată discuția)