avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare cumparare

Buna ziua.
Am si eu o intrebare,in anul 2004 am achizitionat o garsoniera imreuna cu sora mea,in contract apare maritata dar sotul ei nu a semnat contractul.
Acum vrem sa o vindem.putem face vanzarea fara sotul ei?
Ei s/au despartit cu multi ani inainte de a cumpara garsoniera.
El are vreun drept de semnatura?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:07, 16 Mai 2011
Puteti sa mai faceti si o cerere pentru un extras de carte funciara pentru informare sa vedeti cine este trecut la proprietar. Daca bunul nu a fost dobandit in timpul casatoriei, trebuie sa mergeti cu actele doveditoare la notarul care a facut contractul, sa faca madificarea.
Daca bunul a fost dobandit in timpul casatoriei nu trebuie sa semneze neaparat si el actul de cumparare initial, dar acum nu puteti sa vindeti fara semnatura lui .
Intrebarea este daca s-au despartit cu sentinta de divort sau nu.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
ContSters149, utilizator
daca era inca maritata in acte cand ati cumparat, cota ce-a cumparat-o sora e bun comun cu sotul ei. nu puteti vinde fara acordul lui.
daca acum sunt divortati, sora trebuie sa faca partajul cotei ei cu fostul sot. trebuie sa dovedeasca ca sotul nu a avut vreo contributie
Sora mea este despartita pentru ca el este diparut din 1995,dar nu a divortat.
Propietar este sora mea casatorita,si copropietar sunt eu.
Cum putem proceda sa vindem fara el?
Nu puteti vinde fara acordul sotului surorii dvs., fie se prezinta la incheierea tranzactiei si semneaza contractul de vanzare cumparare, fie imputerniceste pe cineva printr-o procura sa semneze contractul in locul lui,
chiar daca nu e trecut pe acte este si dansul proprietar. prin urmare va trebui sa vina si el sa fie de acord cu vanzarea.

Alte discuții în legătură

Pot vinde un teren, eu fiind proprietarul, atat timp cat sotul(de care urmeaza sa divortez) nu este in tara? kodyxgen kodyxgen Buna ziua! Am cumparat un teren imediat dupa casatorie, inca nu aveam buletinul schimbat, deci pe contractul de vanzare-cumparare apare numele meu de inainte ... (vezi toată discuția)
Despartire in fapt marza_alexa marza_alexa doi soti s-au despartit in fapt acum aproximativ 10 ani. La data despartirii au vandut apartamentul si au impartit banii. Sotia si-a cumparat din banii ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate Sykesdiana Sykesdiana Buna ziua , eu cu soțul meu suntem căsătoriți de doi ani și avem o fetiță iar acum urmează să avem un al doilea copil .El împreună cu sora lui ... (vezi toată discuția)