Buna ziua, daca am facut un act notariat cu o persoana pentru o datorie fata de aceasta, iar persoana in cauza mi-a deschis dosar de executare silita, i-am restituit suma si am mers la notariat ca datoria s-a stins, trebuie sa mai achit taxa catre executorul judecatoresc care este destul de piperata, in jur de vreo 10 milioane, sau daca executarea silita nu s-a facut, nu trebuie sa achit aceasta taxa? Multumesc anticipat
Daca creditorul dvs a demarat procedura executarii silite,prin executor judecatoresc pe cale de consecinta a achitat taxele aferente,care trebuiesc acoperite de catre dvs
Daca creditorul dvs a demarat procedura executarii silite,exista posibilitatea ca din start partile sa fi convenit plata distincta,urmand ca onorariul sa ramana de achitat de catre dvs
Chiar daca dvs ,intre timp ati inteles sa achitati debitul datorat catre persoana fizica,avand in vedere ca a fost demarata procedura de executare silita ,va revine obligatia achitarii serviciilor desfasurate
Daca pana la data achitarii debitului, nu ati fost somat de catre executorul judecatoresc, nu trebuie sa mai platiti cheltuielile de executare.Teoretic...practic, nu stiu cum v-ati inteles cu creditorul.