avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asig.CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asig.CASCO

Am un autoturism luat in leasing pe o per. de 6 ani,am achitat 4 ani inclusiv asig.CASCO. In ratele de leasing nu sunt luate in calcul asig.CASCO. Daca nu mai platesc CASCO ce mi se poate intimpla? Cu respect !
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 22:07, 18 Mai 2011
In primul rand incalcati clauzele contractului de leasing , care prevad ca aveti obligatia de a asigura casco si RCA autovehiculul utilizat in leasing, mai ales ca toate drepturile de despagubire sunt cesionate in favoarea proprietarului/detinatorului autovehicului (firma de leasing).
Pe de alta parte, este foarte practicata o procedura intre societatea de leasing si cea de asigurare, adica o intelegere prin care asiguratorul comunica leasing-ului neincasarea ratelor/primei integrale de asigurare, caz in care , societatea de leasing va emite factura pe respectiva suma (=prima/rata prima asigurare) la care se adauga TVA.
Depinde ce se specifica in contractul de leasing.Eu zic ca sunt obligatorii pana la final...,nu este obligatorie Compania de Asigurari!!!Deci schimbati Compania de Asigurari!!!
Pana la achitarea integrala a ei , masina este a firmei de leasing. Ganditi-va daca are loc un accident si masina este distrusa ce veti face? Veti fi obligat sa o platiti din buzunar. Daca este asigurata , reparatia o achita firma de asigurari sau daca nu puteti preda masina firmei de leasing. E bine ca sa incheiati asigurarea cu asiguratorul cu care are contract de colaborare firma de leasing din motive lesne de inteles.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu aveti CASCO si se intampla sa aveti o dauna cu masina, proprietarul (soc. de leasing) va va solicita sa achitati in nume personal reparatia.
In al 2-lea rand, poate fi o incalcare a conditiilor contractului de leasing si sa suportati consecintele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare suma finala pentru inchidere contract leasing, dar ma obliga sa platesc casco foxi foxi Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pertinent la intrebarea urmatoare: daca eu am platit in avans leasingul la masina ( am sunat la banca ... (vezi toată discuția)
Casco tantelu tantelu Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco. Am in ... (vezi toată discuția)
Penalizari polita casco - leasing nicmar82 nicmar82 Am primit o factura de penalitati la polita casco in valoare de 2000 lei pentru ca nu am mai platit polita casco. Factura de penalitati a fost emisa dupa 1 an ... (vezi toată discuția)