Tatal meu este angajat la o SC. ce are ca profil de activitate domeniul constructiilor,patronul le-a propus sa depuna actele pentru a deveni PFA,dar sa-si continuie activitatea tot in cadrul firmei ca si in momentul de fata.Intrebarea mea este are patronul de castigat?este scutit de anumite taxe ?ce taxe va trebui sa suporte tatal meu?si daca este bine sa ramana la aceasta firma?este corect sa procedeze?
daca devine PFA tatal dvs va plati singur din salariul ce i da patronul impozitele la stat si CAS ul si somajul si sanatate..singurul ce va avea de castigat va fi patronul..si tatal dvs ar avea de castigat daca dupa aceea ar lucra la mai multe firme odata.. dar poate? eu zic ca nu..
Buna,
eu asa stiu ca in acest caz poate fi considerata ca activitate dependenta (conform OG58/2010) si atunci platitorul de venit (patronul) are obligatii catre stat. Vrea sa ocoleasca angajarea, sa scape de anumite obligatii. Dar mai incercati sa aflati de la cineva oficial. Aveti grija ce semnati! Am patit si eu... Succes