avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri (ne)impozabile?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri (ne)impozabile?

Bună ziua,

Am mai pus o întrebare asemănătoare dar nu sunt lămurită și vă rog mult să mă ajutați. Am căutat informații pe internet dar devin și mai confuză.

Am aplicat la o poziție găsită pe un site de joburi. La post scria București și că se lucrează remote. După interviu am aflat că firma este in afara țării. Mi s-a propus un salariu și mi s-a spus că trebuie să mă ocup singura de dări. Sunt complet depășită, as vrea înainte să accept sa am și eu o idee de câți bani îmi vor reveni, efectiv.
Trebuie neapărat să îmi fac PFA? nu pot completa pur și simplu un formular din acela ANAF și să plătesc dările obligatorii? Care sunt acele dări?
Am găsit undeva informația că nu se plătește impozit pentru activități dependente. "activitate dependenta reprezinta orice activitate desfasurata de o persoana fizica intr-o relatie de angajare generatoare de venituri;"
O situație ca a mea nu se poate numi dependenta?
Va rog mult să mă ajutați

Concret, suma propusă este 25 de Ron pe oră, deci la un program de 8 ore pe zi înseamnă 4000 RON. care este modalitatea prin care pot obține cel mai mult din acești bani, adică ce varianta ar fi cea mai rentabila pentru mine? Prin PFA pare că rămân cu ceva peste 2000 RON.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 19:22, 20 Martie 2022
Activitatea dvs se desfasoara in Bucuresti ? Actvitate dependenta inseamna ca firma va va angaja in baza unui contract de munca . Avem o contradictie ...postul e la Bucuresti iar firma e din strainatate ??

Firma e straina sau romana cu un punct de lucru in strainatate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu 50 angajati ne obliga la pfa ufpuf ufpuf Buna seara. va deranjez cu o intrebare. lucrez intr`o firma destul de prospera avand in vedere criza prin care trecem. acum un an cand m`am angajat eram 15 ... (vezi toată discuția)
Mutare pfa in alt judet cu rezervare nume shoni17 shoni17 Buna ziua, doresc sa mut actvitatea PFA-ului in alt judet. Am depus documentele si mi s-a raspuns ca trebuie sa fac rezervare denumire firma la nivel ... (vezi toată discuția)
Am gasit un client ca si pfa, entitate din afara romaniei. MarcelSE MarcelSE Buna ziua! Am gasit un client ca si PFA, entitate din afara Romaniei, unde nu am cum sa ma angajez pe CIM. Contractul este de freelancing, dar presupune din ... (vezi toată discuția)