Buna ziua!
Am gasit un client ca si PFA, entitate din afara Romaniei, unde nu am cum sa ma angajez pe CIM.
Contractul este de freelancing, dar presupune din partea mea un timp de lucru asumat pe zi de 8 ore - voi lucra intr-o echipa, exista termene, deadline-uri si se fac estimari care depind de disponibilitatea membrilor echipei (care sunt la randul lor freelanceri din Europa si SUA). In rest nu am nicio limitare - concediu neplatit, oricate zile pe an, contract pe perioada determinata cu posibiliate de extindere, lucru remote, de unde vreau eu, programul nu e fix, pot lucra cand doresc, doar sa fiu prezent in sedinte etc.
De asemenea, din motive de securitate, imi cer sa folosesc un laptop pe care mi-l vor trimite, deoarece lucrez cu date de risc, confidentiale.
Poate asta in vreun fel sa fie incadrat la angajare mascata sau mai nou (incepand de azi, 15.09.2023) ca "semecherie"?
Trebuie sa aveti o forma de organizare autorizata ca sa prestati astfel de servicii ( PFA ) .
Nu e angajare mascata , pt ca acel client nu este din Romania .
Veti plati taxe ca si PFA aici ( impozit , CAS si CASS ) .
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.