avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestarea procesului verbal dupa trecerea celor 15 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestarea procesului verbal dupa trecerea celor 15 zile de la comunicare

Buna ziua,

Am primit prin posta un proces verbal de contraventie prin care cei de la CNADR m-au amendat ca nu aveam rovineta. Procesul verbal a fost comunicat prin afisare la domiciliu. Fiind plecat in deplasare (aproximativ 2 luni) nu aveam cum sa contest acel P-V. Mentionez ca am toate dovezile sa demonstrez ca am avut rovinieta la acea data.
Practic vreau sa contest procesul verbal pe fond, sa nu ma leg de cele 15 zile...exista oare vreo posibilitate legala? daca da, as aprecia daca mi-ati face referire la vreo lege.
Cel mai recent răspuns: lotuss , utilizator 14:26, 11 Mai 2011
trebuie mai intai sa va repuneti in termenul de contestatie si dupa aceea sa va judecati pe fond.. aratati motivele ce v au impiedicat sa luati cunostinta de procesul verbal de amenda contraventionala
pot fi aduse probe testimoniale ca sa ma repun in termenul de contestatie, sau trebuie sa fac dovada doar cu inscrisuri?
Si eu am primit pv pt. rovinieta .Am primit adresa de 3 ori,din 2 in 2 saptamani.Dar daca ati platit rovinieta inainte de data cind scrie pe pv ca nu aveati rovinieta ,dati telefon la nr din stg. sus si vorbiti cu cei ce au trimis pv.Numai daca nu lamuriti problema incepeti proces !
Degeaba lamuresc problema, procesele verbale se anuleaza numai in instanta.
Ce daca isi cer ei scuze... alt proces verbal pe storno la amenda nu o sa imi trimita.
Eu as trimite actele doveditoare prin posta cu confirmare de primiresi apoi daca vor face ceva as avea dovada ca i-am instiintat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta auto, informat de ea cand am ajuns la impozit cmanoliu cmanoliu Buna ziua. Doresc, va rog, sfat in problema mea. Am fost azi 01.02.2017 sa platesc impozitul la SPIT C-ta. Am fost informat ca am amenda pt. rovinieta din ... (vezi toată discuția)
Prescriptie amenda contraventionala mariaba mariaba Pot contesta o contraventie pe motiv de prescriere in conditiile urmatoare? - data producerii contraventiei: 19.03.2011 - PV de constatare intocmit pe ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta oitaus78 oitaus78 Am primit procesul verbal sa platesc amenda 125RON pentru ca am circulat fara vignieta. Problema este ca a ajuns la mine in 4 luni si 2 zile (data postei) / 4 ... (vezi toată discuția)