avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se intampla daca nu plateste pensia alimentara???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se intampla daca nu plateste pensia alimentara???

Urmeaza sa primesc sentinta definitiva si irevocabila(in sentinta s-a stabilit ca paratul sa fie obligat sa imi deie 200ron pe luna din momentul din care am inceput procesul,adica 23feb2011)...deocamdata nu am primit nici un leu de la tatal copilului...vreau sa stiu ca,in cazul in care nu imi va da banii retroactiv ce pasi va trebui sa urmez pentru ca tatal copilului sa fie obligat sa mi deie toti banii????va multumesc
anna_mama_singura a scris:

deci, cu alte cuvinte???!!!deschid un nou proces???as dori ca cei care imi raspund,sa fie putin mai expliciti...nu cunosc termenii,tocmai de aceea v-am rugat sa-mi raspundeti astfel incat sa inteleg si eu.va multumesc


Nu introduceti un nou proces. Pur si simplu faceti o cerere in care indicati numarul dosarului si sentinta prin care v-a fost stabilita pensia alimentara, locul de munca al tatalui si solicitati infiintarea popririi asupra salariului acestuia.
Daca nu are loc de munca, nu are rost sa feceti aceasta cerere, ci mergeti la un executor judecatoresc si solicitati executarea silita a bunurilor pe care acesta le detine in vederea recuperarii sumei restante.
executarea silita a bunurilor....in cazul in care acesta are vreun bun pe numele sau!:hm:
utilizatoare e clar e "pornita " impotriva sotului .
domna ( sau domnisoaa ) in practica dupa pronuntarea divortului sio a accesoriilor completul de judecata in camera de consiliu a mai dat o hotarare , prin care informeaza societatea la care lucreaza fostul sot are de platit pensie alimentara si i se opreste automat pe statul de plata .
suma retinuta nu poate depasi 50% din venit .
ce vre-ti sa stiti dumneavoastra e de fapt " abandonul familial :" abandonul de familie este fapta persoanei care, avand obligatia legala de intretinere fata de o alta persoana o paraseste, o alunga sau o lasa fara ajutor, expunand-o unor suferinte materiale sau morale, sau care, cu rea-credinta, nu-si indeplineste obligatia legala de intretinere ori nu plateste timp de doua luni pensia de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca. "
doua luni din momentul in care decizia a ramas "definitiva si irevocabila
va spun eu ce este de facut...nimic.daca tatal nu vrea sa dea de buna voie pensie de intretinere pentru minori...nu da...nimeni nu ii face nimic,ptr ca exista foarte multe metode de a se sustrage de la plata pensiei.ca sa mergi la un executor acesta trebuie platit si sa aiba ce executa.sincer va spun ca nu se merita efortul pentru a incerca sa puneti in aplicare niste sentinte care de fapt in practica nu isi gasesc aplicabilitatea.ele sunt doar niste cuvinte pe o hartie.imi pare rau sa dezamagesc persoanele care ma incurajau sa merg mai departe ptr obtinerea dreptului copilului meu,dar va spun ca am renuntat.astept terminarea cercetarilor si solutia data de procuror in urma plangerii mele ca nu respecta hotararea si da pensia la min pe ec desi in hot scrie 25% din venitul net lunar...si dupa aceea sa nu mai ridic acei 170 roni pe care ii trimite lunar(asta dupa ce a fost o data amendat de procuror ptr ca nu platea nimic).dar eu sunt un caz fericit si imi pot permite sa renunt la acea suma mizerabila...oare cate femei isi permit asta?le doresc din suflet ca ele sa reuseasca sa invinga pana la urma un sistem..ca despre asta este vb.
dragele mele MAME
de ce nu vreti sa vede-ti o realitate crunta . toti oamenii sunt unici . si in comportament si in calita-ti morale . daca tatii copiilor dumneavoastra sunt niste donatori de sperma si nu niste parinti asta e altceva . eu nu atac femeile divortate , mame ale unor copii pe care ii cresc luate in grup ci doar acele "uscaturi " acele lipitori carora simtul proprietatii si al posesiei e hotarator in luarea deciziilor .
vre-ti sa va dau un scenariu la intrebarea utilizatoarei si sa las polemicile cu privire la ce sex e mai atasat de copii ?
dumneavoastra ca parinte ( indiferent de sex ) deschide-ti un proces pentru abandon familial , caci asta e termenul din lege . se ajunge in instanta si paratul vine cu un avocat . da declaratii si scapa . CUM ? simplu
codul penal spune " Abandon familial reprezintă infracţiunea săvârşită de părintele sau soţul care, cu rea-voinţă, părăseşte sau lasă, fără sprijin pe cei pe care este obligat să-i susţină material sau moral, precum şi de acela care, cu rea-voinţă, nu-şi îndeplineşte obligaţiile de întreţinere stabilite printr-o hotărâre judecătorească." toate sunt frumoase pana la demonstrarea relei credinte . el isi i-a angajament ca va plateste , chiar da o suma de bani in fata completuliu , motivand ca are rate ( la vila cu piscina , la masina unei fufe cu care imparte patul ... etc ) are in intretinere o casa de copii facuti de tanti cu care este acum si deci NU ARE CU CE PLATI CA E SARAC . la iesirea pe holurile instantei va rade in nas se urca in masina ( si culmea ar fi una de top ) si pleaca .dumneavoastra ramane-ti cu ochii in soare , cu tristetea in suflet si cu un copil care are niste nevoi materiale si care culmea ironiei intreaba de tati ( asta daca nu l-ati folosit pe post de arma si nu ati denigrat tatal in fata lui ) . scenariul acesta poate continua ciclic de cateva ori pana cand va lasa-ti pagubasa sau va gasi-ti un TATTA la copii si un sot .

TRIST DAR ADEVARAT

Alte discuții în legătură

Obligatiile tatalui pana la divort nikita 27 nikita 27 buna ziua.am un baiat de 1 an si mam despartit de sot de 2 luni.nu a mai venit la el de 1 luna jumate si nici nu ia mai trimis nici un ban.1- ce obligati are ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face????? dana 50 dana 50 Prietena mea a divortat de sotul ei acum un an,i-au fost incredintati ei trei copii minori iar sotul urma sa plateasca in fiecare luna o pensie alimentara de ... (vezi toată discuția)