De 1 an sunt proprietara a doua imobile, un apartament de bloc si 2/4 dintr-o casa, dobandite prin succesiune de la tatal meu decedat. Pentru ca doresc sa instrainez cei 2/4 din casa, am fost astazi la directia fiscala sa solicit certificatul fiscal. Am fost refuzata pe motivul ca nu am completat declaratia speciala pentru mai multe imobile, declaratie pe care am fost obligata s-o depun sub amenintarea amenzii. Mi s-a justicat aceasta obligativitate prin noul cod fiscal.
Am ajuns acasa si l-am citit si am constatat cf. art.252, alin(2), ca nu intru sub incidenta alin.(1) de vreme ce detin proprietatile cf. succesiunii legale.
Ce sa fac? Acolo toti inspectorii de la ghisee sustin ca chestia de mai sus nu-i adevarata si plata impozitului majorat este datorata daca tatal meu a decedat inainte de 2007. Ca asa ar spune codul fiscal. Eu acest ultim lucru nu l-am gasit nicaieri desi mi s-a spus ca trebuia sa fiu la curent cu el. Poate fi o norma interna a celor din Brasov de la directie? Si daca este cum devin aceste norme interne legale si cum ar trebui sa le cunosc eu?
Multumesc.