avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Verisoara mea vrea sa faca succesiune dupa strabunicul noastru decedat in 1961...se poate face acest lucru? multumesc
Cel mai recent răspuns: yua , utilizator 19:45, 10 Mai 2011
da
In Romania oricine poate incerca sa faca orice...daca si reuseste, este o alta problema. Verisoara va trebui sa dovedeasca faptul ca succesiunea de pe urma strabunicului a fost acceptata de rudele subsecvente, (bunic, parinte, respectiv copil - si anume vara in cauza)... de principiu, vor trebui chemate la succesiune toate rudele cu vocatie succesorala legala: daca strabunicul a avut mai multi copii, iar acestia au avut copii la randul lor, cercul rudelor pe care verisoara va trebui sa le "stranga" este destul de mare...
multumesc frumos pentru raspuns.....insa bunicul , tata si sora acestuia sunt decedati de mult. Traim doar noi 5 stranepoti. cum va putea avea acceptul celor decedati care au murit dupa ce si au impartit pe cei doi copii. Insa acest partaj nu s-a facut la notariat si nu se poate dovedii cu acte. Partajul facandu-se inainte de colectivizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptia cu efecte restranse si succesiunea- consecinte sile2011 sile2011 Buna ziua , Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Tatal bunicului meu a fost adoptat in 1893, iar pe actul de adoptie scrie ca este adoptat cu efecte ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara copii, cu act de vanzare cumparare catre un strain kittyutabran1 kittyutabran1 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu o situatie Este vorba despre o succesiune. Gradul de rudenie este de nepoti. Matusa mea a decedat de curand, era ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)