avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Conditii asiguare apartament
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Conditii asiguare apartament

Buna seara,

M-ar interesa urmatorul aspect legat de conditiile despagubirii unui asigurat de catre compania de asigurari pentru polita incheiata pentru un apartament.
Daca polita a fost incheiata cu planul initial al casei (sau chiar fara acesta) si de fapt apartamentul nu mai are deloc forma initiala (deci a suferit modificari) mai este valabila polita si implicit asigurarea?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:34, 22 Mai 2011
La incheierea politei s-a efectuat o inspectie de risc ce arata situatia apartamentului. Daca pe parcursul anului asiguratul a modificat starea apartamentului fara sa anunte asiguratorul, acesta poate sa refuze despagubirea daca riscul produs are legatura cu modificarile facute.
Pe toata perioada de timp acoperita de valabilitatea politei, conform conditiilor de asigurare, asiguratul are obligatia de a anunta asiguratorul privind modificarile aduse bunului fata de situatia la data incheierii asigurarii.Ca orice contract comercial, neindeplinirea oricarei conditii are repercusiuni stipulate in contract.
Orice modificare constructiva, poate aduce schimbari privind nivelul diferitelor riscuri/sume asigurate si este justificata aceasta pretentie contractuala, asiguratorul avand posibilitatea de a reevalua(impreuna cu asiguratul) situatia bunului asigurat, efectuand o noua inspectie de risc.
Multumesc foarte mult.
Deci daca in urma unui eveniment - sa zicem ca s-a defectat instalatia electrica - instalatie care in mod normal nu avea ce sa caute acolo cf planului initial al casei si care s-a realizat ca urmare a unor modificari ulterioare - asigurarea poate sa-si piarda valabilitatea?
Asigurarea nu-si pierde valabilitatea pentru celelalte evenimente dar nu se platesc despagubiri pentru o cauza provocata de un element care nu exista la data asigurarii(instalatia electrica)
Va multumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Procedura casco mario676767 mario676767 Salutare tuturor, Am si eu novoie de o informatie,daca ma poate ajuta cineva as fi foarte recunoscator.Daca exista vreo lege,directiva,norma sau orice ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinte BogdanGradinaru BogdanGradinaru Am o camera de camin cu o suprafata totala de 11 mp la ultimul etaj (etajul 4) intr-un bloc din beton in Craiova. Valoarea acestei locuinte este de maxim ... (vezi toată discuția)