avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul maternal

Sunt in concediu de maternitate, in septembrie 2011 mi se termina concediul si ar trebui sa ma intorc la munca, desi credeam ca ma intorc la lucru fara probleme, am fost chemata la birou si anuntata ca nu mai pot sa ma primeasca. In locul meu a fost angajata o alta persoana pe perioada determinata. Vreau sa stiu daca angajatorul are obligatii fata de mine.Am auzit tot felul de pareri si ca in noul cod al muncii, angajatii in situatia mea nu au nici un drept si ca angajatorul nu are nici o obligatie sa ma ia inapoi. Intrebarea mea este: daca noul cod al muncii se aplica in cazul meu?
Va multumesc anticipat!!!!
1. Daca am fi avut o singura lege care sa rglementeze relatiile de munca ar fi fost mult mai bine , insa Codul Muncii nu se refera la situatia dvs.
Legea nr.202/2002 in art.10 alin.7 prevede expres : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Intr-adevar la revenirea din CCC, angajatorul poate dispune concedierea dvs dar numai cu respectarea dispozitiilor legale. Altfel, concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la munca din maternitate! teodora2009 teodora2009 Buna ziua! Mai am 2 luni pana la intoarcerea la munca din maternitate si as dori sa stiu care imi sunt drepturile si obligatiile conform Noului Cod al ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic ElenaaR ElenaaR Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil din noiembrie 2010 si as dori sa ma intorc la servici incepand cu ianuarie 2012. Seful meu mi-a spus ca nu doreste ... (vezi toată discuția)
Reangajarea dupa terminarea concediului cresterea copilului ha2nah ha2nah Buna ziua, am si eu o problema. Pe data de 14.02. 2012. trebuia sa ma intorc la lucru , ca imi expira concediul pentru cresterea copilului. Am fost angajata ... (vezi toată discuția)