avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta dintre respingerea actiunii ca neintemeiata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta dintre respingerea actiunii ca neintemeiata si respingerea ca nefondata

In situatia in care reclamantul formuleaza pretentii pe temeiul unor articole ce nu sunt incidente in speta (ex: fiind vorba despre donatia cu sarcini, acesta solicita obligarea paratului la exercitarea obligatiei sale, invocand contractul de imprumut si imbogatirea fara justa cauza), instanta respinge actiunea ca ... ?
care este diferenta dintre actiune neintemeiata si actiune nefondata?

Cu multumiri
Neintemeiat, nefondat sunt sinonime.
Neintemeiat, spune intr-o speta ICCJ, deoarece nu s-au produs dovezi in sensul celor aratate, dreptul subiectiv nu exista
Nefondat- dupa cercetarea fondului,fara temei juridic
Practic, inca o data , cele 2 cuvinte sunt sinonime.
Va multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv respingere cerere/actiune ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Exista vreo diferenta intre respingerea unei cereri ca neintemeiata si respingerea ca nefondata? Credeti ca in conditiile procedurilor prealabile ... (vezi toată discuția)
Imbogatirea fara justa cauza raicuraisa raicuraisa Am primit in calitate de parat o cerere de chemare in judecata intemeiata pe art.1345 din Cod Civil, pentru restituirea unei sume de bani Actiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru recuperare marfa koddi koddi Salut! Am si eu o problema juridica, si nu stiu ce tip de actiune se preteaza la o asemenea speta. Sunt jurist, dar, sincer, nu stiu ce cale sa aleg - ce ... (vezi toată discuția)