avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile parintesti

Stimati Avocati si cunoscatori ai legilor in vigoare ,

sunt intr-o mare dilema.Nu stiu cum sa procedez mai departe.Am o fetita de 7 sapt,este trecuta doar pe numele meu. La insistentele mele,tatal fetitei a spus ca va recunoaste fetita.Daca se va intampla acest fapt, amandoi vom avea drepturi egale asupra fetitei. Deoarece pe tatal fetitei nu-l intereseaza deloc copii,ma gandeam,in sinea mea,daca se poate face la notariat un act prin care acesta renunta benevol la drepturile sale parintesti si ca este de acord ca fetita sa-mi fie incredintata pt crestere si educare pana la majorat? pun aceasta intrebare,deoarece conditia lui este aceea,ca nu vrea sa plateasca pensie alimentara,nu vrea sa se afle despre fiica lui. la servici, si nu-l intereseaza deloc copilul,desi fetita este bolnava si necesita operatie pe cord..
va multumesc anticipat pt raspunsuri,sugestii,orice m-ar ilumina.
Cel mai recent răspuns: agnetha , utilizator 09:32, 1 Iunie 2011
intentia dvs. este buna insa ceea ce doriti sa faceti se realizeaza printr-o actiune in justitie, nu prin biroul notarului public.Oricum, parintelui caruia nu i se va incredinta copilul pentru crestere si educare, va fi obligat la plata unei pensii de intretinere. In fapt, ambi parinti au participat la creerea copilului...nu credeti ca ar fi tot la fel de drept ca ambi sa participe si la cresterea si educarea acestuia...?
ba da,dar in cazul de fata eu am decis sa pastrez sarcina,el nu a vrut acest copil,este casatorit, si va imaginati ce consecinte vor fi pt el,daca procedez clasic, de aceea cautam o portita de scapare si pt el,nu pot distruge o casatorie de 30 ani,sper ca ma intelegeti...
daca ar avea flotant la alta adresa,l-as putea cita acolo?
daca e de acord ca minora sa-mi fie incredintata,mai este necesara ancheta sociala,sau nu? in general,cum procedeaza instantele?
sau alta varianta : daca copilul ramane pe numele nostru,fara alte proceduri, vom avea custodie comuna?cum se stabileste domiciliul copilului? ramane cel actual , adica al meu?
tot incerc sa fac ca totul sa fie bine si lui,si fetitei...oricum,omul asta nu oiubeste,nu o vrea acum,dar mi-e teama pe undeva,sa nu se razgandeasca intr-o zi,de aceea, mi-as lua masuri de protectie,daca se poate
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
agnetha, utilizator
Cea mai simpla solutia : pastrati actuala stare de lucruri ! Daca n-a recunoscut copilul nici nu poate sa ceara sa-i fie incredintat pt. crestere si educare (nu ca ar vrea !), altfel spus nu vi-l poate lua !
Actele la care faceti d-voastra referire...Va zic doar un lucru: pot fi oricand revocate !
Repet, din punctul meu de vedere situatia actuala va avantajeaza cel mai mult deoarece pt. schimbarea ei este nevoie ca tatal fetitei sa vrea acest lucru. Din ce spuneti nu sunteti in ,,pericol'' sa vrea.
Aaa, ca in actele de stare civila ale micutei la rubrica tata va fi o liniuta...iertati-ma, dar aveti o problema pe care d-voastra ati ,,generat-o'' !
Multa sanatate micutei !
multumesc,o sa reflectez la raspunsul Dvs
si acuma ' de ce tin ca sa nu existe acea liniuta
caz real: copil cu liniuta,12 ani : se face misto de el la scoala si oriunde merge ,copilul e traumatizat,are complexe de inferioritate si stima de sine praf, fara rezultate cu terapie psihologica
@agnetha
Nu mi-ati citit raspunsul cu atentie ! Repet :,,...aveti o problema pe care d-voastra ati ,,generat-o'' !''
Nimeni nu poate sa va dea un raspuns, sunteti singura care puteti sa (va) rezolvati problema !
Nu vreau sa fiu cinic, dar ati avut cam 3(trei) luni (stiti la ce ma refer !) ca sa luati o decizie !
Stiati ca respectivul nu-si doreste copilul, stiati ca este casatorit, stiati ca nu va va ajuta, ca este labil psihic (sindromul ,,ce va zice lumea'' ) si totusi ati dat nastere copilului ! Sa va traiasca !
Daca ati avut inainte curaj, sa-l aveti si de acum incolo, va va fi tare necesar !
Sa nu uit : oricum fetita va va judeca ! Depinde de d-voastra ce sentinta va va da !
Succes !

Alte discuții în legătură

Este posibil tata dar fara drepturi? geraldina01 geraldina01 Problema mea este una complicata,sa zicem asa.Dupa o saptamana de cand m-am despartit de fostul iubit,am aflat ca sunt insarcinata in 13/14 saptamani.el a zis ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna serpoaica serpoaica Pe fondul violentei domestice am hotarat sa-l parasesc pe concubinul meu urmand a ma muta intr-un centru maternal impreuna cu fetita de 1 an si baietelul de 11 ... (vezi toată discuția)
Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)