avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul prenatal si postantal, indemnizatia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul prenatal si postantal, indemnizatia de crestere copil in 2011

Buna ziua,

Numele meu este Viki sunt insarcinata in 4 luni si 2 saptamani. Urmeaza sa nasc dupa 20 octombrie 2011. Mentionez ca lucrez la aceeasi societate neintrerupt din septembrie 2008 si am un salariu net de 4500 ron si as dori sa stiu urmatoarele:
1. Concediul prenatal-legi in vigoare in 2011-2012, mod de calcul, drepturi si beneficii banesti-pentru angajat;
2. Concediul postnatal-legi in vigoare in 2011-2012, mod de calcul, drepturi si beneficii banesti-pentru angajat;
3. Indemnizatia de crestere copil-legi in vigoare in 2011-2012, mod de calcul, drepturi si beneficii banesti-pentru angajat.

Multumesc frumos,
Viki
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:27, 10 Mai 2011
1. Concediul de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) se acorda in baza OUG 158/2005 si a Normelor de aplicare a ei.
2. Indemnizatia pentru concediul de maternitate este de 85% din baza de calcul (media veniturilor brute pe ultimele 6 luni), se plateste de catre angajator si se suporta de catre Casa de Asigurari de Sanatate.
3. Indemnizatia pentru CCC este reglementata de OUG 111/2010 si de Normele de aplicare a ei.
4. Indemnizatia pentru CCC este 75% din media veniturilor profesionale nete impozabile pe cele 12 luni premergatoare nasterii coilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil gyannyna gyannyna Buna ziua ! As dori si eu sa stiu care este modul de calcul al salariului pe perioada CCC. Mentionez faptul ca lucrez in cadrul M.A.I. si din cate am inteles ... (vezi toată discuția)
Noua lege pentru concediu maternal..? monalisaalina monalisaalina Buna seara,am rugamintea sa imi spune-ti care este legea care prevede ca s-a modificat conditiile cu privire la concediul maternal Multumesc (vezi toată discuția)
Este posibil sa nu mi se aprobe ccc? florindenisa florindenisa poate firma la care lucrez sa nu ma lase sa imi bag concediu pentru cresterea copilului, nu am nici o functie inportanta la firma [sunt necalificat] tatal (vezi toată discuția)